F.Bahçe'nin UEFA çıkarması

Alaattin Metin, F.Bahçe ve TFF’nin UEFA çıkarmasının perde arkasını yazdı.

  • İspanyol disiplin müfettişinin sadece Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararlarını temel alarak hazırladığı raporlara gerekli cevaplar verildi
  • F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın savunması ile 58. Madde’nin değiştirilmesine karşı çıkmasının delilleri de UEFA’ya iletildi
  • ALAATTİN METİN / ÖZEL HABER

    TFF, Nyon’a çıkarma yaptı, UEFA’ya karşı hukuk mücadelesi başlattı. Bu sürecin baş aktörlerinden biri, İspanyol disiplin müfettişi Miguel Lietard Fernandez-Palacios... Palacios sadece 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kesinleşmemiş kararlarını baz alarak bir rapor hazırladı. 

    Bu rapor doğrultusunda Beşiktaş ve F.Bahçe UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Palacios’un hazırladığı raporun objektif her türlü hukuk normundan uzak olması, acil eylem planını zorunlu kıldı.

    YILDIRIM DEMİRÖREN ZİRVEDE YOKTU

    DİSİPLİN Kurulu’nda Beşiktaş’ın dosyasının 21, F.Bahçe’nin dosyasının 22 Haziran’da görüşülecek olmasına karşın vakit kaybetmemek adına sağlam delillerle Palacios’un tüm iddiaları çürütüldü. UEFA’nın İsviçre’deki merkezine çıkarma yapan heyette TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF hukukçuları, F.Bahçe’nin Hukuk İşleri’nden sorumlu yöneticisi Deniz Tolga Aytöre yer aldı. Zürih’te bulunan TFF başkanı Yıldırım Demirören’in toplantıya katılmadığı bilgisi verildi. Demirören’in çarşamba akşamı UEFA’nın bazı üst düzey yetkilileriyle bir araya geldiği öne sürüldü.

    58. MADDE DE SAVUNMAYA EKLENDİ

    NYON çıkarmasına katılan hukukçu isimler kadar heyetin beraberinde götürdüğü belgeler de çok önemliydi. UEFA’ya müfettiş Palacios’un iddialarına karşı bir çuval dolusu delil sunuldu. Tamamı İngilizce’ye çevrilmiş ‘çuval dolusu delillerde’ Palacios’un F.Bahçe’nin Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi için raporuna yazdığı tüm maçlarla ilgili Başkan Aziz Yıldırım’ın savunması yer aldı. Yıldırım’ın küme düşmeyi zorlaştıran ve F.Bahçe için çıktığı iddia edilen 58. Madde’nin değiştirilmemesi için verdiği mücadele, bu konuda yaptığı tüm açıklamalar da dosyada yer aldı.

    ÇAYLAK MÜFETTİŞİN RAPORU DEFOLU

    PALACİOS’UN disipline sevk raporunda 3 Temmuz sürecinin önemli kilometre taşlarından olan 1. Etik Kurulu raporu yer almasına karşın, 2. Etik Kurulu raporundan hiç söz edilmedi. 
    Etik Kurulu, ilk raporunda sadece iddianameyi baz almıştı. 2. Etik Kurulu raporu ise savunmalar alındıktan sonra hazırlandı. Çuval dolusu belgelerde İspanyol disiplin müfettişinin usul yönünden yaptığı Etik Kurulu raporu gibi hatalar da gözler önüne serildi. Federasyon kurullarının aldığı kararların nihai olduğu ve bu kuralın raporda gözardı edildiği de özellikle vurgulandı.