'Fatih'i G.Saray'a verdik, Thiam için de para almayalım'

Kasımpaşa yöneticisi Fatih Saraç, Thiam'ın Fenerbahçe'ye, Fatih Öztürk'ün ise Galatasaray'a bedelsiz transferlerinin detaylarını anlattı.

Türk futbolunun transfer tarihine geçecek Thiam-Fenerbahçe gelişmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Kasımpaşa'da gösterdiği 12 gol 5 asistlik performansla yıldızını parlatan 27 yaşındaki golcünün bedelsiz olarak Fenerbahçe'ye transferi spor gündemine bomba gibi düşmüştü. Konuyla ilgili Hürriyet gazetesinden Tahir Kum'a konuşan lacivert beyazlı kulübün yöneticisi Fatih Saraç, detayları kamuoyuyla paylaştı.

İşte Fatih Saraç'ın açıklamaları:

2-3 gün önce Sayın Ali Koç beni aradı, “Thiam’a talibiz, satmayı düşünür müsünüz?” diye sordu. Ben de “Başkanımıza (Turgay Ciner) sormam lazım ama satacağını pek sanmıyorum çünkü takım için çok önemli bir oyuncu. Ayrıca yurt içi ve yurt dışından çok sayıda talibi var” dedim. Ondan sonra Turgay Bey’i telefonla arayıp, Ali Koç’un talebini ilettim. Turgay Bey, “Fatih Öztürk’ü geçen hafta Galatasaray’a bedelsiz verdik. Daha önce de Abdullah Durak’ı Rizespor’a, Adem Büyük’ü Yeni Malatyaspor’a bedelsiz vermiştik, Thiam için de Fenerbahçe’den para almayalım. Fenerbahçe şu an zorda, onlara destek olmamız gerekiyor” dedi.

ALİ KOÇ ŞAŞIRDI

Şaşırdım tabii. Daha sonra Ali Koç’u aradım, Turgay Bey’in söylediklerini aktardım. O da şaşırdı;

“Ciddi misin?” dedi. Ben de, “Ciddiyim tabii” cevabını verdim. Ali Bey, “Ben de, F.Bahçe camiası da bu jestinizi unutmayacağız. Tarihe geçecek bir hareket oldu” dedi.

Fatih Öztürk’ün Galatasaray’a gidişi nasıl oldu?

Yaklaşık 2-3 haftadır Galatasaray’ın Fatih Öztürk’e talip olduğu yönünde haberler çıkıyordu. Bunun üzerine Abdurrahim Albayrak’ı aradım, “Siz Fatih’e talipmişsiniz, çocuğun kafası bu yüzden karışık, doğru mu?” diye sordum. “Sorup, size döneyim” dedi.

Sonra döndü, “Evet, Fatih’i istiyoruz” cevabını verdi. Ben de Turgay Bey’i aradım, Fatih’in yaşını sordu; “33” deyince, “O zaman Galatasaray’a verelim gitsin. Para da istemeyin. 33 yaşına gelmiş, bir daha böyle bir fırsat gelmez” dedi. Böylelikle Fatih’i Galatasaray’a gönderdik. Abdurrahim Bey de para istemediğimizi öğrenince çok şaşırdı.