Fatih Terim'in Morutan planı belli oldu

Galatasaray'ın sezon başında 3.50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Rumen oyuncu Olimpiu Morutan performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. Terim'in başarılı performansına rağmen 90 dakika şans vermediği isim için kafasındaki plan da ortaya çıktı.

Galatasaray'da teknik yönetici Fatih Terim'in dönem başında transferini ısrarla istediği isimlerin başında gelen Olimpiu Morutan, sarı kırmızılı kadroda meslek adımlarını tırmanmaya devam ediyor.

Fatih Terim'in şimdi 90 dakika mühlet vermediği Morutan vakit zaman dalgalanmalar yaşarken, Terim'in de oyuncu konusundaki kararlı tutumu sürüyor.

AHENK SÜRECİ

Sarı kırmızılı grupta şimdi 3 ay birlikte olan Morutan, ülkesi dışında birinci kere forma giyerken ferdi yeteneklerini ısrarla göstermek istiyor.

Eski kadrosu FCSB'de ekibin yıldızı olan Morutan'a futbolun ekip oyunu olduğunu aşılayan Fatih Terim, ferdî yeteneklerini de yerinde ve vaktinde kullanması için ısrarını sürdürüyor. Defansif özelliklerini de geliştirmesi gereken Morutan, bu eşiği geçmesi durumunda Galatasaray'da daha fazla mühlet alacak.

GELİŞİM SÜRECİ

Galatasaray'daki birinci maçına Kasımpaşa karşısında çıkan ve sarı kırmızılılardaki mesleğine asistle başlayan Morutan, ligde 7 maça 11'de başladı. Sağ kanatta ve forvet gerisinde görevlendirilen lakin defansif zaafları bulunan Morutan'ın gol attığı maçlarda sarı kırmızılı grup şu an hezimet yüzü görmedi.

Rakip kadroya nazaran mevkisi muhakkak olan ve ona nazaran müddet alan Morutan'ın omuzlarına çok fazla yük bindirmemek de yaşının küçük olması nedeniyle dikkat çeken bir faktör olarak görülüyor.

PARASINI KENDİ ÇIKARIYOR

Ligde 3 golü bulunan Rumen futbolcunun gol ve asist katkısı yaptığı maçlarda kaybetmeyen Galatasaray (3 galibiyet 1 beraberlik) bu müsabakalarda değerli bir gelir kazandı. Oynadığı 10 müsabakada 3 gol atıp 1 asistle ön plana çıkan 22 yaşındaki oyuncu, Aslan'a 10 puan (3G-1B) kazandıran isimlerden olurken, 8 milyon 750 bin TL de kasa kolaylığı sağladı.

ARTIK ULUSAL GRUP OYUNCUSU

Galatasaray'ın 2019 yılından bu yana transferi için takip ettiği Morutan, Harika Lig'de ve Avrupa'daki performansı sonrasında Romanya Ulusal Kadrosu'nda da oynamaya başlarken, yıldız bir futbolcu olma konusunda da adımlarını atmış oldu.

Bundan sonraki süreçte toplumsallaşma, antrenman performansı, lisan gelişimi, grup oyuncusu olmak, sorumlulukları yerinde ve vaktinde almak üzere değerli eşikleri geçmesi gereken Morutan'ı Terim ile takımı adeta ilmil ilmik işliyor.

FİYATINI DA KATLAYACAK

Galatasaray'a bonuslar dahil yaklaşık 5 milyon euroluk maliyeti olan Olimpiu Morutan'un 2-3 sene içerisinde yapacağı sıçramayla birlikte en az 20 milyon euroluk bir oyuncuya dönüşmesi planlanıyor.

Sarı kırmızılılarla 2026 yılına kadar mukavelesi olan Morutan için ülkesinden sık sık geleceğin yıldızlarından olacağına dair açıklamalar gelirken, 3 aylık süreçte Morutan'ın değerli ve bedelli bir yatırım olduğu da görüldü.

EN AZ 15 GOLE TESİR EDER

UEFA Avrupa Ligi'nde de Galatasaray'ın kümelerdeki 4 maçında da forma giyen Morutan, Lokomotiv Moskova deplasnmanında Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı asistle galibiyetin mimarlarından olmuştu.

Şu ana kadar toplam 14 maçta 4 gol ve 2 asistle oynayan Morutan için teknik heyet de dönem sonunda gol ve asistleriyle en az 15 gole tesir etmesini bekliyor. 600 bin euro kazanan Morutan da böylece hem maaşını hem de bonservisinin değerli bir kısmını kendi çıkarmış olacak.

(Fotomaç)