Fatih Terim'in gözdesi Kerem Demirbay kimdir, nereli, kaç yaşında?

A Milli Takımımızın formasını giyen gurbetçi futbolcular kervanına bir isim daha katıldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, uzun süredir ikna etmeye çalıştığı genç yıldızı ikna etti. Türkiye'nin 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımlarında forma giyen Kerem Demirbay, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda ise Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Almanya'da Hoffenheim forması giyen Kerem Demirbay'ı çok beğendiğini ve kendisini milli takımda görmek istediğini açıkladı. Schalke altyapısında futbola başlayan Kerem Demirbay, 14 yaşındayken Dortmund altyapısına transfer oldu. 2013 yılına kadar Dortmund'da kalan Kerem aynı yıl Hamburg'a transfer oldu. 2014 yılında FC K'lautern'e kiralık olarak gitti. 1 yıl sonra geri döndü. Bu sefer Düsseldorf'a kiralandı. Burada da 1 sene oynadıktan sonra Hamburg tarafından Hoffenheim'a satıldı. Kerem Demirbay bu sezon Bundesliga'da 4 maça çıktı ve 1 asist gerçekleştirdi.

Almanya'nın Hoffenheim takımında forma giyen ofansif orta saha oyuncusu Kerem Demirbay, A Milli Takımımımızda forma giyeceğini açıkladı. Gazetenin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan genç futbolcu, "Ben Türküm. Sanırım mesajım bu konuyu merak edenlere iyi bir cevaptır" ifadesini kullandı. Fatih Terim'le telefonda görüştüğünü belirten Kerem, "Aslında fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü herkes konuyu kafasına göre istediği yöne çekiyor. Ben daha önce Türkiye Genç Milli Takımları'nda oynadım. Benim de ait olduğum ülkeme karşı güzel duygularım vardır. Bu cümlemden ne anlatmak istediğim herhalde anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

23 yaşında ve 1.85 metre boyundaki Kerem Demirbay futbola Schalke 04'ün altyapısında başladı. Daha sonra Borussia Dortmund ve Wattenscheid takımlarının altyapılarında eğitim gören Kerem, 2013'te Hamburg'a geldi.

Fatih Terim'den bir bomba daha okumak için tıklayınız

6 MAÇTA 2 GOL, 1 ASİSTLE OYNADI 

Hamburg'un kısa sürelerle Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldof kulüplerine kiraladığı genç futbolcu, bu yılın başında Hoffenheim'e satıldı. Hoffenheim takımının asları arasında yer alan Kerem Demirbay, bu sezon forma giydiği 6 resmi maçta 2 gol attı, 1 asist yaptı. Türkiye'nin 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımlarında forma giyen Kerem Demirbay, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda ise Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı. Kerem Demirbay, geçen yıl Fortuna Düsseldorf takımında oynarken kadın hakem Bibiana Steinhaus ile yaşadığı bir olayla gündeme gelmişti. Genç futbolcu, FSV Frankfurt maçında kendisine kırmızı kart gösteren Steinhaus için sosyal medya hesabında, "Erkek futbolunda kadınların işi olmadığına inanıyorum" diye yazınca, kız futbol takımlarının maçında hakemlik yapma cezası almıştı! Demirbay, karşılaşmayı hakem kıyafetiyle değil paltoyla yönetmişti.

KEREM DEMİRBAY KİMDİR?

23 yaşındaki Kerem Demirbay, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim takımında forma giyiyor. Orta sahanın ortasında görev alan Kerem Demirbay, sol ayağını kullanıyor. 23 yaşındaki ve 1.85 boyundaki oyuncunun Hoffenheim takımıyla 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Kerem Demirbay duran toplardaki başarısı ile dikkat çekiyor.

Türkiye'nin 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımlarında forma giyen Kerem Demirbay, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda ise Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı. Borussia Dortmund'un altyapısında yetişen Kerem Demirbay, 2013'te Hamburg'a transfer olmuştu. Burada forma şansı bulamayan Demirbay, sonraki yıllarda ikinci lig takımlarından Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldorf'ta kiralık olarak oynamıştı. Bu sezon başında Hoffenheim'a transfer edilen Kerem Demirbay, 4 maçta 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Demirbay, geçen yıl Fortuna Düsseldorf'ta forma giydiği dönemde kadın hakem Bibina Steinhaus'a yönelik "erkek futbolunda kadınların işi olmadığına" ilişkin sözünden dolayı gündeme gelmişti.