Fatih Terim'e tarihi sözler: 'Kibir, egoistlik ve disiplinsizlik...'

Galatasaray'ın Denizlispor'a elenerek Türkiye Kupası'na veda ettiği mücadele sonrası Sabah gazetesi yazarı Levent Tüzemen açtı ağzını yumdu gözünü. Levent Tüzemen, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'i eleştirdi.

Galatasaray'ın Denizlispor'a elenerek Türkiye Kupası'na veda ettiği mücadele sonrası Sabah gazetesi yazarı Levent Tüzemen açtı ağzını yumdu gözünü:

"Galatasaray, kendi liginde 18. olan, düşme hattında bulunan, 15 gol atıp 26 gol yiyen Denizlispor'dan 3 gol yiyorsa ve penaltılarla eleniyorsa bu utanç gecesinin hesabını birileri vermelidir.

Bu eleniş kibrin, kalitesizliğin, yetersizliğin, rakibi küçük görmenin, egoistliğin ve saha içindeki disiplinsizliğin eseridir.

İĞNEYİ VE ÇUVALDIZI BATIRMALI

Maç bitmeden bitmiş ve turu geçmiş gibi davranıp gereksiz oyuncu değişikliklerine giden Fatih Terim iğneyi de çuvaldızı da kendine batırmalıdır.

ÇALIŞARAK ÖĞRENİLİR

Maçta bir gol atıp bir asist yapan Mohamed önüne düşen toplara sürekli abanarak vurmaya çalışıyor ve bu yüzden inanılmaz golleri kaçırıyor. Teknik vuruş yapmayı, topun dibine girmeyi, hatta topa basıp sonra plase vuruşu denemiyorsa bu Florya'da yeterli eğitimi ve dersi almadığının sonucudur. Çünkü bu özellikler ancak çalışarak öğrenilir.

DİSİPLİNSİZLİK GÖSTERGESİ

G.Saraylı oyuncular rakip ceza alanı içinde "Başına buyruk" hareket ediyorsa ve çoğu "Golü ben atayım" egosuyla pas vermiyorsa, özellikle Kerem, Halil ve Mostafa arkadaşlarına karşı "Al sen golü at" demiyorsa bu durum disiplinsizlik göstergesidir. Ligde ve kupa maçında net gol fırsatları oyuncuların vuruş konusundaki egoistlikleri yüzünden heba oldu.

TRANSFER POLİTİKASININ HATASI

G.Saray gibi bir kulübün kalesini İsmail gibi yetersiz biri koruyorsa ve kalitesi Denizlispor kalecisi Abdülkadir kadar olamıyorsa transfer politikasının hatasıdır.

YÖNETİM İÇİN SIKINTI YARATACAKTIR

Son sözüm; Kulübün yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen ligdeki sıralamanın yanı sıra kupadan elenmek, sıcak para bulmak için çırpınan yönetim için de sıkıntı yaratacaktır."