Fatih Terim ile Burak Elmas arasında kritik zirve! ‘Buna artık son ver hocam'

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas'tan teknik direktör Fatih Terim'e ilk uyarı geldi. Burak Elmas, Fatih Terim'i yaptığı rotasyon konusunda uyarırken, saha içindeki gerginliğini de sonlandırmasını istedi.

aksam.com.tr

Galatasaray'da Avrupa dönüşü yaşanan puan kayıpları can sıkmaya başladı. Avrupa Ligi'nde oynanan 5 maç sonrası lige dönüşte toplam 10 puan bırakan ve liderden 14. hafta itibariyle 14 puan fark yiyen Galatasaray'da Başkan Burak Elmas, teknik direktör Fatih Terim ile bir araya geldi. Dev zirvede ikili arasında çok önemli konularda fikir alışverişi yaşandı.

ÖNCE TEŞEKKÜR SONRA UYARI!

Yeni Malatyaspor maçındaki puan kaybı sonrası teknik direktör Fatih Terim ile bir araya gelen Başkan Burak Elmas'ın, öncelikle Avrupa'daki iyi oyun ve liderlik için tecrübeli hocayı tebrik edip teşekkürlerini ilettiği öğrenildi. Daha sonra ligin zirvesinde yer alan Trabzonspor'un 14 puan gerisine düşülmesi hakkında eleştirilerini dile getiren Elmas'ın, "25 yaş ortalaması olan bir takım oluşturduk. 3-4 günde bir maçı kaldırabilecek teknik durumda olduğumuzu düşünüyoruz. Son karar sizindir ama düzenli bir 11 oluşturulmasını ve iki kulvarda da kayıpsız devam edilmesini temenni ediyoruz" dediği bildirildi. Ayrıca rotasyon konusunda yönetim kurulundan birkaç ismin çok rahatsız olduğu da gelen bilgiler arasında.

FATİH TERİM OLUMLU KARŞILADI

Çok dostane geçen toplantıda teknik direktör Fatih Terim'in, Başkan Burak Elmas'ın bu görüşüne olumlu yanıt verdiği, "Avrupa'da özlenen başarılar için ligde fedakarlık yapmamız gerekiyordu. Orada işleri yoluna soktuk, artık ligde de düzenli bir 11 oluşturup aradaki farkı devre arasına kadar en aza indireceğiz" diyerek Elmas'a katıldığı öğrenildi.

'SAHA İÇİNDE SAKİN KALIN'

Başkan Burak Elmas'ın ayrıca Fatih Terim'in aldığı 5 maçlık cezaya da değindiği ve kurt hocaya, "Takımımızın haklarını yönetim olarak en iyi şekilde koruyacağımızdan emin olabilirsiniz. Sizin sahada sakin kalmanızı ve oyuna odaklanmanızı istiyoruz. Siz olmadığınız zaman sahada eksik kalıyoruz" dediği gelen bilgiler arasında.

AVRUPA DÖNÜŞÜ KAYIP ASLAN

Galatasaray Avrupa Ligi dönüşlerinde sıkıntı yaşıyor. Öyle ki Cimbom, Lazio dönüşü Alanyaspor'a yenilirken, Marsilya maçı sonrası Rize'de son saniyede galibiyeti alabilmiş, Moskova maçı sonrası Beşiktaş'a yenilip, ikinci Moskova maçından sonra Karagümrük ile berabere kalmıştı. Aslan son olarak ise Marsilya ile oynadığı ikinci maçın ardından Malatyaspor deplasmanına gidip 1 puanla dönmüş ve toplamda tam 10 puanı rakiplere bırakmıştı. Fatih Terim son Marsilya maçının yıldızlarından Feghouli, Kerem ve Cicaldau'yu Malatyaspor maçında dinlendirmiş, Morutan'ı da 11'e koymayarak hücum hattında önemli bir rotasyon yapmış, taraftarların tepkisini toplamıştı.

TERİM OLMAYINCA GALİBİYET DE YOK

Son olarak Burak Elmas'ın ceza almasını istemediği Fatih Terim'in olmadığı maçlar da Cimbom'un boynunu büküyor. Terim'siz 31 maça çıkan Galatasaray bu maçlarda sadece 13 galibiyet çıkarabildi.

aksam.com.tr