Fatih Terim: Haziran ayında 2. sıraya geleceğiz

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısında konuştu. Grupla ilgili konuşan Fatih Terim; ''Haziran ayında 2. sıraya geleceğimize inanıyorum'' dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova maçı öncesi basın toplantısında konuştu. Basın toplantsında grubu değerlendiren Fatih Terim, "Haziran ayında 2. sıraya geleceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan genç yıldız Emre Mor'a da övgülerde bulundu.

Basın toplantısından satırbaşları;

"Kadro hazır olsa hemen veririrm. Bu akşam saat 10.30'a aldığımız emar randevusu 1-2 oyuncumuz için. Kadromuz onun için belli değil. Genç oyunculara şans verceğim. Aday kadromuzda olan yeni yüzleri göreceğiz."

"Eskişehir'de ilk defa Milli maç oynuyoruz. Burada oynanacak olmasının önemi hepimiz içim malum. Eskişehir seyircisi ile Milli Takım'ın bütünleşmesi için yarınki Moldova maçı bir fırsat. Milli maçın puan maçı ya da hazırlık maçı diye bir ayrımı olmaz. Yarın da tavrımız aynı olacak, galibiyetle bitirmek arzumuz"

"Yakın arkadaşım Mustafa Denizli'ye teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Türk futbolunun en önemli isimlerinden, dostum"

"Diğer takımların sonucu ne olursa olsun ancak siz kazandığınızda bir anlamı olur. Siz kazanacaksınız ondan sonra öbürlerine bakacaksınız. O akşamın karı Ukrayna'ya yetişmememiz oldu. Malesef Kosova maçını hepiniz duymuşunuzdur. Puan kaybedebilirdiler. Şu anda 4. sıradayız, 3 de diyebiliriz. Haziran ayında 2. sıraya geleceğimize inanıyorum"

"Şu anda Hollanda - İzlanda maçındaki durumumuza döndük diye düşünüyorum. O atmosfer bizim için çok önemli"

"2. Lig ile 3. Lig'den seçilen oyuncular için Antalya'da maç yapacağız. Ben de izleyeceğim"

"Emre Mor önemli bir yetenek. O da biliyor ki, bir şeyleri değiştirmesi lazım. Biraz zamana ihtiyacı olduğu inancındayım. Emre Mor, kolektif oynamayı daha çok arttırmalı. Allah'tan gelen yeteneğini kaleye en yakın yerlerde kullanmasında fayda varGeçen sene bu zamanlar Danimarka'da evindeyken 6 ay gibi bir süre içersinde Ümit Milli, Milli Takım, Dortmund gibi takımlarda oynadı. Yaşı büyük oyuncular için bile çok kolay değil. Özel bir yetenek. Oynatmadığımız zaman arkadan Emre'yi oyuna sokar mısın diye bağırıyorlar. Futbolu doğru oynamayı ilerletmesi lazım. Onun için Dortmund'a gitmesine çok seviniyorum diye söylemiştim. Ufak tefek sorunlar var. Kaybetmek en kolayı, kazanamak en meşakkatli bir yol. Böyle özel yetenekler bulmak çok zor. Maçtan önce 'hocam ben 90 dakikayı çıkaramam' dedi. Bu yaşta bunu düşünebiliyor.

"Bugün Ronaldo'nun Messi'nin yediği tekmeleri görüyorsunuz. Geriye doğru bir dripling yaptı ondan sonra 2-3 defa vurdular. Şunu unutmaması gerekir ki oradan tepki göstermeden kalkan kazanmıştır. Haklı haksız çok net ayrılıyor"

"Sahası olmayan bizde, duşu olmayan bizde... Altyapılar, amcamın oğlu, dayımın oğlunun çalışacağı yerler değil"