Farkındalık maçında Fenerbahçe'den Galatasaray'a tam 7 gol

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadın futbol takımları, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla NEF Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Fenerbahçe 7-0 gibi farklı bir skorla kazandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadın futbol takımları kadına yönelik şiddete dikkat çekmek adına tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Fenerbahçe 7-0'lık skorla kazandı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 10. dakikada penaltıda Fatma, 15. dakikada Berdan, 31, 34 ve 39. dakikada Shameeka, 40. dakikada Kennya ve 51. dakikada Setenay kaydetti.

Öte yandan Galatasaray'da Daniels 5. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5'inci dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Cordner ceza sahası önünde Daniels'in yaptığı müdahale ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Cansu Tiryaki'nin kırmızı kartı ile Daniels oyun dışında kaldı.

9'uncu dakikada Fenerbahçeli futbolcu Berdan Bozkurt, Arzu Akkurt'un müdahalesi ile ceza sahası içinde yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Cansu Tiryaki penaltı noktasını gösterdi.

10'uncu dakika penaltı atışını kullanan Fatma Kara Şahinbaş, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

15'inci dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Jaleca'nın ceza sahası dışı sağ çaprazından vuruşunda kaleci Sude Sözüdoğru topu oyun alanına çeldi. Dönen topla ceza sahası içinde buluşan Berdan Bozkurt, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

31'inci dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Jaleca'nın sağ kanattan ortasında penaltı noktası üzerinde Cordner'in üstünden atladığı topla arka direkte Fishley buluştu. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-3.

34'üncü dakikada Fenerbahçe farkı 4'e çıkardı. Fishley'in ceza sahası dışı sol çaprazından vuruşunda kale üst direğine çarpan top ağlara gitti: 0-4.

39'uncu dakikada Fenerbahçe 5'inci golü buldu. Jaleca'nın sağdan ortasında ceza sahasında topla buluşan Cordner'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Sude'den oyun alnına döndü. Dönen topla ceza sahasında buluşan Fishley'in vuruşunda top ağlarla buluşturdu: 0-5.

40'ıncı dakikada Fenerbahçe farkı 6'ya çıkardı. Ceza sahası dışında topla buluşan Cordner, rakiplerini geçerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-6.

51'inci dakikada Fenerbahçe 7'nci golü buldu. Yenney'in arapasında topla buluşan Setenay'ın ceza sahası içinden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-7.

İki takım atakları ile devam eden karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 7-0'lık üstünlükle ayrıldı.

BAKANLAR, VALİ VE AKŞENER TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak için oynanan dostluk maçına büyük ilgi gösterildi. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve çok sayıda davetli ile futbolsever tribünden takip etti.

FENERBAHÇE YÖNETİMİ STATTA

Fenerbahçe Kulübü'nde başkan Ali Koç, yurt dışında olması sebebiyle mücadeleye gelemedi. Sarı lacivertli kulüp yöneticileri Erol Bilecik, Mustafa Kemal Danabaş, Burak Kızılhan, Can Gebetaş, Selma Rodopman, Selahattin Baki ve Bekir İrdem stada gelerek karşılaşmayı izledi.

"KADINA ŞİDDETE SON DİYORUZ"

Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri geçtiğimiz aylarda kadın futbol takımlarını kurarak kadın futbolu adına önemli bir adım atmışlardı.

2 Aralık tarihinde Galatasaray ve Fenerbahçe kulübü ortak bir paylaşım yaparak, "Tavrımız net, duruşumuz bir: Kadına şiddete son diyoruz" açıklamalarında bulunarak, kadın futbolunda ilk mücadelelerini oynayacaklarını duyurmuşlardı. Ayrıca ikinci maçın ise 2022 yılında kulüplerin ortak bir tarih belirleyerek Ülker Stadyumu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacağı belirtilmişti. İki takım ilk olarak Nef Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Böylece 1909'da başlayan ezeli rekabet 2021 yılında kadın futbolunda da yerini almış oldu.

Takımlar "Kadına Şiddete Son Diyoruz" sloganıyla sahaya çıktılar. Oyuncu değişiklikleri sırasında ise oyuna girenler "Kadın Ölümlerine Hayır", "Kadına Şiddete Son" vb. yazılı kartlar tuttu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Emeği geçen iki futbol takımımızın da yöneticilerini, oyuncularını tebrik ediyorum. Kadına yönelik şiddeti hiçbir zaman, hiçbir yerde görmemek dileğiyle" dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kadın futbol takımlarının kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak için dostluk maçı oynamasının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, maçın oynandığı Nef Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Skor ne olursa olsun kazanan kadınlar oldu" diyen Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı: "Bugün 'Kadına şiddete son' mesajıyla çok önemli bir etkinlik izledik. Ülkemizin iki köklü takımının kadın futbol takımları, toplumsal farkındalık oluşturmak üzere bu maçı oynadılar. Bu anlamda da önemli bir mesaj verilmiş oldu. Her anlamda kadına şiddete karşıyız, bu anlamda her türlü eylemin karşısındayız. Bu mücadeleyi her alanda, her zaman yapmak gerekmekte. Bu siyaset üstü bir mesele. Toplumun her kesiminin, her alanında verilmesi gereken bir mücadele. Bu konudaki her türlü projeye biz destek veriyoruz. Kadına şiddete karşı sıfır toleransla bu konuda farkındalık getiren bu tip etkinliklerin, çok önemli ve anlamlı olduklarını düşünüyoruz. Adalet Bakanlığı olarak, adliyelerde yalnız değilsiniz şeklinde birkaç yıldır uygulamaya koyduğumuz projeler de var. Bu kadınların uğramış olduğu her türlü mağduriyet ve şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. Ben emeği geçen iki futbol takımımızın da yöneticilerini, oyuncularını tebrik ediyorum. Kadına yönelik şiddeti hiçbir zaman, hiçbir yerde görmemek dileğiyle. Bir kadının bile suça maruz kalmadığı, şiddete maruz kalmadığı bir dünya dileğiyle. Emeği geçen herkesi kutluyorum."

REZAN EPÖZDEMİR: TARİHİ BİR GÜN

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Kadına Şiddete Son sloganıyla oynanan Galatasaray - Fenerbahçe kadın futbol maçı öncesinde Galatasaray'ın başkan yardımcısı Rezan Epözdemir, karşılaşmanın oynandığı Nef Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bugünün çok tarihi, anlamlı ve bir o kadar da önemli bir gün olduğunu söyleyen Epözdemir, "Kadına karşı şiddetle mücadele. Bu durum siyaset üstü bir alan. Erkek egemen toplum, feodal anlayış, kadını ötekileştiren ifadenin bertaraf edilmesini istiyoruz. Kadınların şiddete maruz kalmadığı, katledilmediği, hak arama özgürlüğünü kullandığı bir ülke hayal ediyoruz. Bugün izleyenler tarihi bir maça tanıklık edecek. Kadın futbol takımımızı seçimden sonra kısa sürede kurduk. Başarı odaklı olmanın yanı sıra sosyal sorumluluk projesi de var burada. Futbolun daha güçlü şekilde ilerlemesi konusunda kadınların önemli bir etkisi olacağını düşünüyoruz. Başkanımız Burak Elmas ve Ali Koç Bey bu maç için görüşmüştü. Kadına karşı şiddetle ilgili iradeyi ortaya koymak için bunu yapıyoruz. TFF'ye seyircilerin yarı yarıya olması için başvurmuştuk ancak hukuki engeller olduğu için bu talebimize olumlu yanıt veremediler. Biz de bu maçın ikincisini şubat ayında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde yapacağız. Kadına karşı şiddetle mücadele konusunda önemli bir adım atılmış olacak. Bu iradeyi bugün haykırmış olacağız. Oyuncuların da Galatasaray değerlerine uygun şekilde mücadele edeceklerinden kuşkum yok. Bugün futbolun bütün aktörleri ve bileşenleriyle kadına karşı şiddetle mücadele için tarihi bir adım atacağız" dedi.