F1 Türkiye GP'si antrenman turlarında ceza ve rekor

Dün yapılan antrenmanlarda en iyi pist dereceleri arka arkaya geldi. 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. ayağı olan Türkiye Grand Prix'inin antrenman turları adeta yarış gibiydi. Pilotların rekor düellosunda en iyi dereceyi Hamilton elde etti.

AKŞAM

Tolga ÖZKAN

Ülkemize yeniden konuk olan Formula 1'de şampiyonluk mücadelesi son hızıyla sürerken, her şeyin değişebileceği bir hafta sonuna doğru ilerliyoruz. Geçtiğimiz sene yol tutuşu konusunda birçok pilotun şikayet ettiği pist bu sezon çok daha iyi göründü. Araç ayarlarından şikayet eden sürücüler yol tutuş konusunda pisti övdüler. Yapılan ilk seansta, yarışa 10 sıra geriden başlayacak olan Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton en iyi dereceyi elde etti. Red Bull Racing pilotu Max Verstappen ise hemen arkasında yer aldı. Antrenman turlarının ikinci seansı, kırılan rekorlarla adeta yarış havasında geçti. İlk seansta Mercedes pilotu Lewis Hamilton 1:24.178'lik derecesiyle İstanbul Park pist rekorunu kırdı.

LECLERC-LEWIS KAPIŞMASI

İkinci seans başladığında ise 1:24.102'lik derecesiyle Ferrari Pilotu Charles Lecledc rekoru tazeledi. Çok kısa bir süre sonra Hamilton tekrar sahnedeydi. Son dünya şampiyonu İngiliz pilot Hamilton 1:23.804 ile yeni rekorun sahibi oldu. Hamilton'u Leclerc takip ederken en iyi 3. dereceyi Bottas gerçekleştirdi. Red Bull pilotu Max Verstappen ise takım arkadaşı Perez'in ardından günün en iyi 5. derecesini elde etmeyi başardı.

10 SIRA GERİDEN GELECEK

Mercedes, dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton için yeni motora geçme kararı aldı. İngiliz sürücü bugünkü sıralama turları sonrasında alacağı dereceden 10 sıra geriden start alacak.

CARLOS SAİNZ GRİTTE SONDAN BAŞLAYACAK

Rusya GP'sinde iyi bir performans gösteren ve kürsüye üçüncü sırada çıkan Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, motor güç ünitesi değişikliği sebebiyle İstanbul GP'sine son sıradan başlayacak.

SIRALAMA TURLARI BUGÜN

Formula 1'in İstanbul ayağının üçüncü seans antrenmanları bugün 12.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sıralama turları ise 15.00'te start alacak.

Günün fırçası Raikkonen'den