EURO 2024'e damga vuran Türk! Murat Yakın son şampiyon İtalya'yı saf dışı bıraktı

2024 Avrupa Şampiyonası'nda İsviçre, son 16 turunda İtalya ile karşı karşıya geldi. Mücadele İsviçre'nin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın ise Avrupa futboluna damgasını vurmaya devam ediyor.

EURO 2024'te İsviçre doludizgin ilerlemeye devam ediyor. Son 16 turunda İtalya, karşısına çıkan Murat Yakın'ın öğrencileri, rakibini 2-0'lık skorla geçti. Çeyrek finale yükselen İsviçre, İngiltere-Slovakya maçının galibiyle eşleşecek.

ART ARDA İKİNCİ KEZ ÇEYREK FİNAL!

Teknik direktörlüğünü Murat Yakın'ın yaptığı İsviçre Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üst üste ikinci kez çeyrek finale kalma başarısı gösterdi.

TÜRK ANTENÖR DAMGA VURDU!

Türk asıllı teknik direktör Murat Yakın, turnuvaya damga vurdu. Dünya basını gözlerini EURO 2024'e çevirmişken, Murat Yakın'ın İsviçre ile yakaladığı başarı dikkat çekti.

HASRET MURAT YAKIN'LA SONA ERDİ!

İsviçre, genç antrenörü ile 31 yıl sonra İtalya'yı mağlup etmeyi başardı. Maçı 2-0 kazanan Murat Yakın'ın öğrencileri bu sonuçla, İtalya karşısında 11 maç sonra galip gelmiş oldu.

MURAT YAKIN: KAZANDIK AMA ÖNEMLİ OLAN OYUNUMUZ

EURO 2024'te İtalya'yı 2-0 yenerek çeyrek finale kalan İsviçre'nin teknik direktörü Murat Yakın, maçın ardından konuştu.

Murat Yakın maçla ilgili, "Çok önemli bir maç kazandık ve önemli olan bu. Yarın ne olacağı ise bambaşka bir konu. Evet, kazandık ama önemli olan oynama şeklimizdi. Sahadaki her alana hakim olduk ve doğru zamanda goller attık. İleriye bakmıyorum. Elde ettiğimiz bu sonuçların tadını çıkarmak için zaman ayıracağım.' dedi.

Sözlerine devam eden Murat Yakın, "Öne geçtikten sonra İtalya bize birkaç sorun yaşattı. İki top direğe çarptığında çok şanslıydık. Zirveye çıktığınızda biraz şansa ihtiyacınız var. Neyse ki şans bu gece olduğu yerdeydi." ifadelerini kullandı.

Takım bütünlüğü hakkında konuşan Yakın, "Bütün bunları milli takımla deneyimlemek kesinlikle harika. Gerçekten dominant bir oyun tarzı sergiledik ve her göreve yaklaşımımızda çok profesyonel davrandık. Bu sporda sevdiğimiz şey, takımla birlikte olmak. Oyuncular, kadroyla birlikte futbolda pek çok şey yaşıyorsunuz ve bunun için futbola ne kadar teşekkür etsem azdır." sözlerini sarf etti.

Murat Yakın, İngiltere-Slovakya maçını izleyip izlemeyeceği konusunda da konuşarak, "Rakibimize hazırlanmak için birkaç günümüz var ve o maçı izledikten sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Ama kendimize odaklanmamız lazım." yorumunu yaptı.

Takımındaki heyecanı anlatan Murat Yakın, konuşmasını şöyle noktaladı: "Bütün bu destekler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Buraya kadar gelmeyi hak ettik ve aynı inancı ve gücü önümüzdeki maçlarda da göstermek istiyoruz.'

MURAT YAKIN KİMDİR?

Murat Yakın, 15 Eylül 1974 tarihinde Basel'de doğdu. Ailesi aslen Adanalı olan Murat Yakın, profesyonel futbol kariyerine 1992 yılında Grasshopper takımında başladı. 1997-1999 yıllarında Stuttgart'ta, 1999-2000 yıllarında Fenerbahçe'de, 2000 ve 2001-2006 yıllarında Basel'de, ve 2000-2001 yıllarında Kaiserslautern'de top koşturdu. 2006 yılında 31 yaşındayken futbolu bıraktı. Yakın, kariyeri boyunca 274 maça çıktı ve 47 gol attı. İsviçre Milli Takım formasını 49 kez giydi. Murat Yakın, futbolcu Hakan Yakın'ın ağabeyidir.

2021'DEN BU YANA İSVİÇRE'NİN BAŞINDA

2006 yılında Concordia Basel takımını çalıştırmaya başlayan Murat Yakın, 2009 yılında Thun takımının başına geçti. Yakın, 2011-2012 yılında Luzern takımını çalıştırdı. 2014-2015 sezonunda Spartak Moskova takımının teknik direktörlüğünü yaptı. Murat Yakın 2021 yılında İsviçre Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu.