EURO 2020'de korku dolu anlar: Kalp krizi geçiren Christian Eriksen hayata tutundu

EURO 2020 B Grubu'nda Danimarka ile Finlandiya arasında oynanan karşılaşmada Christian Eriksen fenalaştı. Kalp krizi geçiren Eriksen için sağlık görevlileri oyun alanında müdahalede bulunarak kalp masajı yaptı. Hastaneye kaldırılan 29 yaşındaki futbolcunun bilincinin açık, durumunun iyi olduğu açıklandı. Öte yandan yarıda kalan Danimarka-Finlandiya maçı TSİ 21.30 itibarıyla kaldığı yerden devam etti. Karşılaşmayı Finlandiya 1-0 kazandı.

EURO 2020 B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçı, Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen'in aniden yere yığılması sonucu yarıda kaldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında futbolseverleri üzen bir olay yaşandı.

Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı.

Bu sırada Eriksen'in etrafında çember oluşturan futbolcular, sağlık ekiplerinin müdahalesini endişeyle izledi.

Kahraman Kjaer!

Futbolcular Simon Kjaer ve Kasper Schmiechel'ın, Christian Eriksen'in eşi Sabrina Kvist Jensen'e destek olduğu görüldü.

UEFA'dan yapılan ilk açıklamada, mücadelenin tıbbi acil durum nedeniyle ertelendiği belirtildi. Maçın ne zaman oynanacağı hakkında ise bilgi verilmedi.

Türk futbolu, Christian Eriksen için tek yürek oldu

UEFA'dan yapılan ikinci açıklamada Eriksen'in, hastaneye götürüldüğü ve durumunun stabil olduğu bilgisi verildi.

Kısa süre sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan Danimarka Futbol Federasyonu ise 29 yaşındaki futbolcunun bilincinin açık olduğunu ifade etti.

Aleksander Ceferin'den Christian Eriksen mesajı: Futbol ailesinin birliği o kadar güçlüdür ki...

UEFA'dan yapılan üçüncü açıklamada, tıbbi acil durum nedeniyle ertelenen karşılaşmanın, iki takım oyuncularının da isteği üzerine kaldığı yerden devam edeceği belirtildi. İkinci yarının 5 dakikalık aranın ardından oynanacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, Eriksen'in bir an önce sağlığına kavuşması talebinde bulunuldu ve her iki takıma örnek davranışları için teşekkür edildi.

TSİ 21.30 itibarıyla kaldığı yerden yeniden başlayan maçı Finlandiya 1-0 kazandı.

Bitmeyen maçın galibi Finlandiya