EURO 2020 rakiplerimiz belli oldu! EURO 2020'de Türkiye hangi grupta, kimlerle oynayacak? EURO 2020 kura sonuçları

EURO 2020 kura çekimleri sonrasında rakiplerimiz belli oldu.. Milli Takımın çıktığı zorlu yolda rakiplerini ve kura çekimini merak eden vatandaşlar ‘Türkiye hangi grupta, kimlerle oynayacak?’ sorusunu aratmaya başladı. H Grubunda başarılı bir performans sergileyen ve 2. sırada gruptan çıkan milliler için zorlu maraton şimdi başlıyor. İşte EURO 2020 rakiplerimiz

EURO 2020 Türkiye’nin rakipleri milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. EURO 2020 kura çekimleri sonrasında Milli Takımız'ın rakipleri belli oldu. H Grubu’ndan başarılı bir şekilde çıkan Ay Yıldızlılar kura çekiminde 3. torbada yer alıyordu. Pek, EURO 2020'de Türkiye hangi grupta, kimlerle oynayacak? İşte cevabı…

EURO 2020'DE TÜRKİYE HANGİ GRUPTA, KİMLERLE OYNAYACAK?

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımımızın rakipleri belli oldu.

Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, A Grubu'nda; İtalya, Galler ve İsviçre ile mücadele edecek.

İşte oluşan gruplar ve detaylar

A Grubu

İtalya, İsviçre, TÜRKİYE, Galler

B Grubu

Belçika, Rusya, Danimarka, Finlandiya

C Grubu

Ukrayna, Hollanda, Avusturya, Play-Off D

D Grubu

İngiltere, Hırvatistan, Çekya, Play-Off C

E Grubu

İspanya, Polonya, İsveç, Play-Off E

F Grubu

Almanya, Fransa, Portekiz, Play-Off F

TARİHTE İLK KEZ 12 ÜLKEDE DÜZENLENECEK

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

Şampiyonaya A Grubu'nda Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan), B Grubu'nda Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka), C Grubu'nda Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya), D Grubu'nda Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya), E Grubu'nda Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda Cumhuriyeti), F Grubu'nda ise Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan) ev sahipliği yapacak.

İtalya'nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da yapılacak açılış maçıyla başlayacak EURO 2020, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

Şampiyonada son 16 turu karşılaşmaları, Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra'da, çeyrek finaller ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg'da gerçekleştirilecek.

Yarı finaller ve final ise Londra'da 90 bin kişi kapasiteli Wembley Stadı'nda oynanacak.