Etnospor'dan görkemli kapanış

Geleneksel sporlarımız ve kültürümüze sahip çıkan Etnospor'da bir şölen daha geride kaldı. Yurdun dört bir yanından gelen katılımcılar, birbirinden farklı deneyimler yaşadı. Unutulmaz bir organizasyon daha geride kaldı.

AKŞAM

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen 5. Etnospor Kültür Festivali'nde son gün etkinlikleri sağanak yağmur altında başladı. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen organizasyonun son gününde atlı spor ve güreş gösterileri, sahne etkinlikleri, konserler, toylar, binicilik ile okçuluk aktiviteleri yapıldı.

Bölgesel kültür tanıtımları, evrensel lezzetler, sergi, geleneksel el sanatları ve uygulama atölyelerinde katılımcılar, farklı deneyimler yaşadı. Yoğun yağışa rağmen birçok vatandaş etkinliklere katıldı.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Etnospor'un resmî Twitter hesabından, "Yağmur nedeniyle programımız biraz aksasa da etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Ziyaretçilerimizin bu havaya rağmen gösterdiği ilgiye teşekkür ederiz." mesajı yayınlandı.

Festivalde tüm zorluklara rağmen etkinlikler büyük bir özveriyle gerçekleştirildi. Özellikle çocuklar, hayatları boyunca unutmayacakları deneyimler yaşadı. Aileleriyle birlikte eğlenceli anlar yaşayan minikler, özellikle atlara büyük ilgi gösterdi. Büyükler de son günde bütün alanları ziyaret etmeye çalıştı.

KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Dünyaca ünlü sanatçı Arslanbek Sultanbekov, alana gelen ziyaretçilere unutulmaz bir konser verdi. Sultanbekov, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Öte yandan okçuluk ve atlı sporların yapıldığı alanlara katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Kötü hava koşulları sporcuları da biraz zorladı. Ancak sergilenen mücadele herkesin alkışlarını topladı. Unutulmaz bir Etnospor Kültür Festivali de böylece geride kaldı. Kültürümüzle ilgili birçok önemli bilgi, gelecek kuşaklara bire bir şekilde aktarıldı.

İZCİLİK EĞİTİMİ

Etnospor Kültür Festivali'nde Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF), çocuklara eğitim verdi. TİF Teknik Kurul Üyesi Gurur Kibritoğlu, "İzci olan bir çocuk kendisini keşfediyor. Bizim sınıfımız doğa. Doğayı kullanarak çocuklara hayatı, hayatı idameyi, hayatta kalmayı öğretiyoruz. Gelenek ve göreneklerimize bağlı kalıp, kendi izci töremizi öğretiyoruz." dedi.

EĞLENCE TAVAN YAPTI

Yurdun dört bir yanından Atatürk Havaliman'na akan katılımcılar, yağmur altında eğlenceli dakikalar yaşadı.