(Eskişehirspor-Antalyaspor) 8.lik Es-Es için başarısızlıktır

Serkan Fidan, aksam.com.tr okurları için Eskişehirspor-M.P Antalyaspor maçını yazdı.

Ligin son haftasına Eskişehirspor’un bu kadar iddiasız gireceğini gerçekten beklemiyordum. Maçtan önce Antalyaspor’un hâlâ beşinci olma şansı varken, Eskişehirspor’un ilk altıdan bu kadar uzakta olması, oynanan oyun ne kadar güzel olursa olsun başarısızlıktır. Umuyorum ki yeni sezonda savunmaya ve hücuma yapılacak takviyelerle iyi oyunu iyi sonuçlarla da destekleyen bir Eskişehirspor izleriz.

Haziran’da olağan genel kurul var

Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elendikten sonra Eskişehir’de gündem artık sadece Haziran ayı içerisinde yapılacak olan olağan genel kuruldu. Tribünler mevcut yönetimden memnun olmadıklarını ligin son maçında 3-0’dan sonra yüksek sesle dile getirdiler. Halil Ünal yönetiminin bir an evvel genel kurul tarihin açıklayıp transfer sezonu öncesi yeni yönetimin oluşmasını sağlaması gerekiyor. Yönetim konusundaki belirsizlik ne kadar erken ortadan kalkarsa yeni sezona o kadar fazla hazırlanma şansımız olacaktır.

Sezgin Coşkun ilk kez sahada

Ligin son haftasında Akaminko’nun sakat, Servet’in ise cezalı olması sebebiyle Ersun Yanal’ın savunma dörtlüsünü nasıl oluşturacağı merak ediliyordu. Takımın kaptanı ve ikinci ligde şampiyon olan kadrodan geriye kalan tek futbolcu olan Sezgin Coşkun sağ bekte yer alıyordu. Geçen sezonun ortasında sakatlanarak sezonu kapatan ve hazırlık kampının sonlarına doğru sakatlığı nükseden Sezgin, bu sezon ligde ilk kez forma giyiyordu. Savunmanın göbeğinde Diego’nun partneri takımın joker elemanı Veysel olurken, sol kanat yine Dede’ye emanet edilmişti. Orta üçlü Alper, Causic ve Hürriyet’ten oluşurken kanatlarda Özgür Çek ve Erkan Zengin yer alıyordu. Takımın en ilerideki oyuncusu ise bu maçta Kamara oluyordu.

İlk Frikik Golü

Bu sezon Eskişehirspor kapanan takımlara karşı bir türlü çözüm üretemedi. Oysa ki en iyi çözüm, duran toplardan gol bulmaktır. Koca bir sezon duran toptan gol bulamayan Eskişehirspor bu sefer 7. dakikada sezonun ilk duran top golünü Özgür tarafından son derece akıllı bir vuruşla atıyordu. Maçın 20. dakikasında Özgür bu sefer de rövaşata vuruşla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydederken Ersun Yanal’ın onu neden ısrarla sol bekte değil de sol açıkta kullandığını hepimize ispatlıyordu. Özgür bu güzel performansını Kamara’ya yaptığı asistle tamamlıyor ve maçın adamı oluyordu.

Aytaç ve Erkut

İkinci yarı da ilk yarıda olduğu gibi iyi oynayan, topa hakim olan ve sürekli dikine kısa paslarla giden taraf siyah kırmızılı takımdı. Alper’in sakatlanıp yerini Nuhiu’ya bırakması ve maçın sonlarında Aytaç Kara ve Erkut Şentürk’ün oyuna alınması maçın temposunu düşürdü ve son 10 dakika Antalyaspor biraz kıpırdanarak pozisyonlar ve bir tane de gol bulabildi.

Taraftar şeffaf ve kurumsal yönetim istiyor

Bu sezon ilk kez forma giyen Sezgin sadece bir pozisyonda, o da maçın sonlarına doğru yorgunluktan olsa gerek, hata yaptı. Önümüzdeki sezon sağlıklı bir Sezgin’e kadro derinliği açısından ihtiyacımız olduğunu gördük. Özgür’ün önümüzdeki sezona damga vurabileceğini gördük. Maçın son on dakikasında oyuna giren Aytaç ve Erkut’u önümüzdeki sezon daha fazla görmeyi sanırım her Eskişehirli istiyordur. Eminim her Eskişehirli’nin istediği bir diğer şey de şehrinin takımının kurumsal ve şeffaf bir şekilde yönetilmesidir. Umuyorum ki haziranda yapılacak olağan genel kurulun ardından oluşacak yeni yönetim Eskişehirlilerin bu arzusunu yerine getirir.