Eskişehirspor Teknik Direktörü Suat Kaya başarıya giden formülü tek sözcükle açıkladı

Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü Suat Kaya başarıya giden yoldaki en önemli detayın ‘koşmak' olduğunu belirtti. Suat Kaya “Ne kadar çok koşarlarsa o kadar çok başarının geleceğini teker teker dilimiz döndüğünce anlatacağız. Çok koşanı çok sevdiğim daha önce görev yaptığım takımlardan da belli oluyordur” ifadelerini kullandı.

TFF 2. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Suat Kaya, oyuncularının hangi takımda oynadıklarının farkına varmaları gerektiğini dile getirdi ve başarıya giden yoldaki en önemli nüansın koşmak olduğunu dile getirdi.

Futbol oynarken kupa kaldırmak, maç kazanmak, şampiyon olmak için çaba sarf edildiğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"NE KADAR ÇOK KOŞARLARSA O KADAR BAŞARI GELİR"

"Futbolculuk kariyerinde önünüzde 10-11 yıl oluyor. Teknik direktörlükte de maç kazanmanız ve şampiyonluk yaşamanız gerekiyor. Futbolculukta olduğu gibi teknik direktörlükte de şampiyonluk yaşadım, Allah'a şükür. Şimdi de Eskişehirspor'u asıl layık olduğu yere çıkartmanın mücadelesini vereceğiz. Çekingenliğimiz, korkumuz ve endişemiz yok. Eskişehirspor çok köklü ve büyük bir camia. Oyuncuların, nerede futbol oynadıklarının farkına varmasını istiyoruz. Hangi formayı taşıdıklarını anlatmayı amaçlıyoruz. Ne kadar çok koşarlarsa o kadar çok başarının geleceğini teker teker dilimiz döndüğünce anlatacağız. İnşallah algı karşı taraftan iyi karşılık görür ve böylece dipten yukarılara tırmanırız."

Kaya, futbolculuk kariyerindeki hırsını ve başarısı isteğini anımsattı.

SUAT KAYA: ÇOK KOŞANI ÇOK SEVERİM"

Oyuncularından isteklerine değinen Kaya, şunları kaydetti:

"Futbolcuların benden daha fazla koşmaları gerekiyor. Benim o yaştaki halimden daha fazla koşmalılar. Çok koşanı çok sevdiğim daha önce görev yaptığım takımlardan da belli oluyordur. Gençler yapabiliyorlarsa, o kaliteleri varsa bunu yapmakla yükümlüler. Futbolculuk kariyerimde orta sahada oynadığım için bu mevkiye çok önem veriyorum. İnşallah güzel bir iskelet oluşturup, oyuncuları savaşa çıkartacağız. Önümüzde bir maç var."