Eskişehirspor, Kasımpaşa'yı devirdi

Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi veren Kasımpaşa, Eskişehirspor'a 2-1 yenildi ve Bursaspor'un puan kaybını değerlendiremedi.

Revcep Tayyip Erdoğan Staın'da oynanan maçın ilk dakikalarında oyunu hızlı bir başlangıç yapan ev sahibi ekip, 6. dakikada öne geçmeyi başardı. Ernst'in içeri çevirdiği topa son dokunan Ibricic, skoru 1-0'a getirdi. İlk yarıda iki takım da tempoyu fazla yükseltemezken, en önemli fırsatları 23. dakikada önece Kasımpaşa, ardından da Eskişhir kalesinde yaşandı ama Uche ile Dede bu fırsatları kullanamaı. 

İlk yarı 1-0 Kasımpşa'nın üstünlüğüyle sona ererken, 58. dakikaka konuk takım beraberliği muhteşem bir golle buldu. Diego, yaklaşık 30 metreden mükemmel bir şut çıkardı ve Isaaksson'u avladı. Maçın uzatma bölümünde ise konuk takımın 2. golü geldi. 92. dakikada ceza sahasına giren Erkan, Sancak'ın müdadalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasınıgösterdi. Diego da sonucu 2-1 olarak belirleyen golü attı. 

Maçı 2-1 kmaybeden Kasımpaşa, haftayı 46 puanla tamamladı. Lacivert beyazlılar, Avrupa kupalarına katılma yarışındaki rakibi Bursaspor'un puan kaybettiği haftayı değerlendirememeiş oldu. Eskişehispor ise 42 puana yükseldi.