Eski statü değişecek

Anayasal bir kurum olan TBMM Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye kararı üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) statü değişikliği için çalışmalarını yürütüyor. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, ''Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), mevzuat değişikliğini yapacağını belirtti.

AKŞAM

Kamu Denetçiliği Kurumu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun "Tahkim Kurulu kararının hukuka aykırılığının tespiti" başvurusunu 5 Ocak 2021'de karara bağlamış ve ardından TFF'ye tavsiyede bulunmuştu.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, sporun önemli bir alan olduğunu, çocuklar ve gençler arasında hak arama kültürünün yaygınlaştırılmasıyla toplumun refah seviyesinin de ileri taşınacağına inandığını söyledi.

"ANAYASADA MADDELER VAR"

Malkoç, "TFF ile zaman zaman görüş ayrılığımız oluyor. Anayasamızın 59. maddesinde Tahkim kararlarının yargı denetiminin dışında olduğunu söylüyorlar. Ama anayasada başka maddeler de var. Tahkim'in dayandığı 59. maddedeki 'hiçbir yargı merci' ile 'hiçbir merci' arasında fark var. İşte o aradaki denetimi Kamu Denetçiliği Kurumu yapıyor. Bizim tavsiye kararlarımıza uyacaklarını, mevzuat değişikliklerini yapacaklarını söylediler." dedi.

FIFA'YA GİTMİŞTİ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, FIFA'ya başvurmuş ve "Türk futbolunda bağımsız ve tarafsız bir spor yargısı oluşturulması gerekiyor." demişti.