Eski Beşiktaşlı Gökhan Güleç'in çarpıcı anısı

Gökhan Güleç, bir idmanda Tümer Metin penaltı atınca Sergen Yalçın'ın sahayı terk ettiğini söyledi.

Gökhan Güleç, Sergen Yalçın'ın takımda kimseyle pek fazla konuşmadığını belirterek, "Sergen Ağabey yürüyen karizmaydı. Futbol dünyasında nevi şahsına münhasır biriydi. Gerçekten kimseyle konuşmazdı. Ama kimseyle konuşmaması kibirden, burnu havalıktan değildi. Adamın tarzı o. Bizimle de konuşmazdı. Tayfur Havutçu ile bir de İbrahim Üzülmez ile konuşurdu. Benimle 6 ay sonra konuştu. İlk selamını 4 Mayıs 2006'da verdi. Ailecek kutluyoruz, pasta kesiyoruz (gülerek). O kadar konuşmuyordu ki bana selam verdiği tarihi hatırlıyorum. Şu anda görse beni tanımayabilir" dedi.

SERGEN YALÇIN SELAM VERDİ HERKESİ ARADIM

Sergen Yalçın'ın kendisine aylar sonra selam vermesine verdiği tepkiyi de içtenlikle analatan Gökhan Güleç, "Bütün eş, dost arkadaş kim varsa aradım. Dedim ki 'Sergen Ağabey bana Gökhancığım' dedi. O derece yani. Sergen Ağabey acayip yari. İdol ya! Baksana bana selam verdiği günü hâlâ hatırlıyorum" diye konuştu.

TÜMER METİN PENALTI ATTI SERGEN YALÇIN TERK ETTİ

O zamanki teknik direktörleri Jean Tigana'nın, Fenerbahçe ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi penaltı çalışması yaptığırdığını anlatan Gökhan Güleç, "İşte Tümer Ağabey (Metin) aldı topu atacak. Penaltı noktasına koydu ama Sergen Ağabey soyunma odasına doğru yürümeye başladı. Serhat Ağabey (Tigana'nın tercümanı) seslendi arkadan 'Sergen nereye' dedi. Sergen Ağabey de 'Ben ikinci penaltıyı atmam' dedi gitti. Tigana böyle şok!. Adam şoka girdi 'Nasıl böyle bir şey olur' diye" dedi.

GÜLMEKTEN YERE YATIRAN YILMAZ VURAL ANISI

Gökhan Güleç, birlikte çalıştığı teknik direktör Yılmaz Vural için de bombalarının bitmediğini söyleyerek, bir anısını şöyle anlattı: "Hoca genç oyuncuları çok severdi. Bir gurbetçi futbolcu yakaladı. Barış Başdaş. Çocuk da iyi oynuyor ama hatalar yapıyor. Diyarbakırspor ile oynuyoruz, 2-1 öndeyiz. Barış, son dakikada penaltı yaptırdı. Maç 2-2 bitti. Allah'ım! Yılmaz Hoca'nın soyunma odasına bir girişi var! 'Barıııışşş! Senin bilmem ne...' diye bağırıyor. Zor tutuyoruz. Son bizi ikna etti: 'O benim oğlum, bırakın benim' dedi. Sonra giti yanına Barış'ın yanına ve sevmeye başladı. 'Oğlum olur böyle hatalar. Sen iyi futbolcu olacaksın'. Sonra tuttu böyle 'Sen iyi futbolcu olacaksın diye biz her maç yenilecek miyiz lan? Bu elin var ya bu elin! Al bu elini bir tarafına..."

YENİ METİN-ALİ-FEYYAZ DEDİLER 1 YILDA KOVDULAR

Beşiktaş'a transfer olduğunda büyük beklentiler olduğunu kaydeden Gökhan Güleç, "Burak Yılmaz-İbrahim Akın ve bana Metin-Ali-Feyyaz dediler 1 sene sonra kovdular!" dedi. Güleç, Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'tan sonra büyük sıçrama yapmasında Şenol Güneş'in onun pozisyonunu değiştirip kanatta santrfora alması olduğunu söyledi. Güleç, Beşiktaş'ta kendisini ise Mert Nobre'nin bitirdiğini söyledi. Güleç, "Çift santrfor oynuyorduk. Ama Nobre gelince tek santrfora dönüldü. Çünkü tek isim olarak çok iyiydi. Sırtı dönük iyi oynuyordu, hava toplarını kimseye vermiyordu" dedi.

BEŞİKTAŞ FORMASIYLA 47 MAÇTA 13 GOL ATTI

2006-2008 arasında Beşiktaş kadrosunda yer alan Gökhan Güleç, futbola çok erken yaşta veda etti. Bugün 37 yaşında olan Güleç, 29 yaşında İnegölspor formasıyla futbola veda ederek ticarete atıldı. Gökhan Güleç, Beşiktaş formasıyla 47 maça çıkarken 13 gol atıp 4 de asist yaptı. Güleç tüm kariyeri boyunca 238 maçta 50 gol atıp 13 de asiste imza koydu.