Ersun Yanal, ''Bizim için yeterli değil'' demişti; golleriyle takımını namağlup şampiyon yaptı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un seçilir seçilmez, yaptığı ilk transferler arasında yer alan Andre Ayew, sarı-lacivertli takımda beklentileri karşılayamamıştı. Temmuz 2018'de ''Sarı-Kanarya''ya Swansea City'den kiralanan Ayew, o sezon kabus gibi günler geçiren ve bir ara küme düşme tehlikesi yaşayan Fenerbahçe'de 38 maça çıkmış, 5 gol atıp, 2 asist yapmıştı.

Aksam.com.tr

Teknik direktör Ersun Yanal'ın, Fenerbahçe'deki 2. döneminde "Performansıyla bizim için yeterli olmadığını gösteriyor." diyerek yeniden kiralanmasına engel olduğu Andre Ayew, sarı-lacivertlilerden ayrılmasının ardından adeta yeniden doğdu! 2018-2019 sezonunda Fenerbahçe forması giyen ve taraftarların çoğu zaman tepkisini çeken Ayew, golleriyle takımını namağlup şampiyon yaptı.

Erol Bulut hayata döndürdü! Fenerbahçe'deyken "futboldan soğudum" demişti

ERSUN YANAL, AYEW'İ GÖNDERDİ RODRIGUES'İ ALDI

O dönem sezona Phillip Cocu ile başlayan, Ersun Yanal ile devam sarı-lacivertlilerde Yanal, gelecek planları içerisinde Ayew'e yer vermemiş ve oyuncunun kulübü Swansea City'nin "1 sezon daha kiralayabilirsiniz" teklifini reddetmişti.

Sarı-lacivertli yönetime, Ganalı futbolcuyu takımda düşünmediğini ve kiralık sözleşmesi bitince takımına dönmesi yönünde rapor veren Yanal, Ayew'in yerine Garry Rodirgues'i transfer ettirmişti.

Serdar Ali Çelikler gündemi sarsacak istihbaratı paylaştı! Tam 30 milyon euro

SWANSEA CITY'DE MÜTHİŞ PERFORMANS

2019 yaz transfer döneminde kendisine kulüp bulamayınca bonservisinin bulunduğu Swansea City'de kalmaya karar veren Ayew, Ada ekibinde 2 sezonda çıktığı 95 maçta göstermiş olduğu 35 gol-11 asistlik performansıyla dikkat çekmişti. Yerine gelen Garry Rodrigues'in Kadıköy'de tutunamaması sonrası sarı-lacivertli renklere gönül verenler, "Acaba 1 sezon daha kalsaydı nasıl olurdu?" diye sormadan edememişti.

Abdülkadir Ömür'ün hayali gerçekleşiyor! Transfer rekoru geliyor

XAVI BİZZAT İSTEMİŞTİ; ŞAMPİYON YAPTI!

Bu sezon başında Barcelona Teknik Direktörü Xavi'nin eski takımı Katar devi Al Sadd SC'ye transfer olan Ayew, istikrarlı performansını burada da sürdürdü. Katar Yıldızlar Ligi'nde namağlup şampiyon olan Al Sadd'da takımın en golcü ismi Andre Ayew oldu. Ligde 22 maçta 20 galibiyet, 2 beraberlik alarak en yakın rakibine 15 puan fark atan Al Sadd'da Ganalı kanat forvet, ligde 21 maçta, 15 gol atma başarısı gösterdi ve gol krallığı yarışında 2. oldu.

Andre Ayew, Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından 3 sezonda çıktığı 119 maçta 53 gol atarken, 12 asist yaptı. 32 yaşındaki futbolcunun Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 2 milyon 500 bin euro.

Transferi ortalığı karıştırdı: Galatasaray'a acımayacağım!