Ersun Yanal: Biz güzel bir hikaye yazıyoruz

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup edip Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldikleri karşılaşmayı değerlendirdi. Yanal, oyuncularının finali hak ettiğini söyledi.

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 yenerek finale yükseldikleri maçın sonrasında konuştu.

Önemli bir galibiyet aldıkların söyleyen Yanal, "Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Biz güzel bir hikaye yazıyoruz. Olanaklarımızın zor olduğu koşulları güzel bir avantaja çevirdiler. Oyuncularım, bu işte en çok emeği olan kişiler. 21 yıl aradan sonra Antalyaspor finale kaldı. 15 maçlık yenilmezlik serisini geçen maçta kaybettik ve bugün finale kaldık. Bunlar Antalyaspor için çok önemli. Bunu oyuncular başardı. Şimdi önümüzde kupa finali ve önemli maçlar olacak. Ligin sonuna yakın zaman diliminde kupa oynayacağız. Rakip Beşiktaş, her iki takım da kupayı hak etti. Gol yemeden buraya kadar geldik, tekrar hayırlı olsun." dedi.

"Oyuncu grubunun disiplini ve iştahı fazla." diyen Yanal, "Bazı mevkilerde farklı oyuncularımız olmasına rağmen açığı kapatıyorlar. Oyuncu grubu eksik olan taraflarını bilip, kendilerini geliştiriyor. En büyük tebrik oyuncularındır." ifadelerini kullandı.

Antalyaspor, Türkiye Kupası'nda finale yükseldi! 2-0

ALANYASPOR'A ÖVGÜ

Alanyaspor'un da önemli bir takım olduğunu kaydeden deneyimli teknik adam, "Mutluluğu yaşatan en önemli konulardan biri, buraya çok çalışarak geldiler. Alanyaspor topa sahip olduğunda ligin en iyi oynayan takımı. Oynadıkları futbol, geldikleri nokta, Alanyaspor'un yaptığı yatırım oldukça etkileyici. Oyuncu yetiştirip satıyorlar, örnek kulüplerden biri olma yolundalar. İki Antalya takımı, çok özel. Geçen sene de benzer bir senaryo gerçekleşti. Antalya şehri bence Türkiye'nin en önemli futbol iklimine sahip. Güzel bir hikaye çıkıyor." diye konuştu.

Semih Tokatlı: Antalyaspor hak etti

BASIN TOPLANTISI SÖZLERİ

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, oyuncularını performanslarından dolayı kutladığını belirtti.

Antalyaspor'un 21 yıl aradan sonra ikinci defa Türkiye Kupası'nda finale yükseldiğine işaret eden Yanal, "Oyuncularımız bu zorlu süreçte gol yemeden maç kazanarak finali hak etti. Zorlu bir dönemdeyiz. Pandemide çok yoğun maç oynamak, eksik oyuncularımızın, transfer yasağının olması bizi zorladı. Oyuncularımız çok enteresan bir hikaye yazmakla meşgul. Bence de güzel bir hikaye yazıyorlar. 15 maçlık yenilmezlik serimizi Alanya'da bitirdik. Bugün kaldığımız yerden devam ediyoruz." diye konuştu.

Final maçının yanı sıra ligin sonuna kadar oyun disiplinine bağlı bir şekilde oynamaya devam edeceklerini aktaran Yanal, en büyük takdiri oyuncularının hak ettiğini kaydetti.

Futbolcularından kalan maçlarda da aynı performansı beklediğini belirten Yanal, final maçı için önlerinde zaman olduğunu ve bugünün tadını çıkaracaklarını vurguladı.

Mustafa Yılmaz: Antalyaspor'u ilk defa kupayla kavuşturmak istiyoruz