Ersun Yanal, Beşiktaş'ı deplasmanda en son 16 yıl önce devirdi

Ersun Yanal, Beşiktaş maçlarını kazanmakta zorlanıyor. Tecrübeli çalıştırıcı 7 farklı takımla 33 kez rakip olduğu Kartal’ı sadece 5 kez yenebildi. Yanal, rakip sahada en son 16 yıl önce güldü.

12 YILDIR KAZANAMIYOR

F.BAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın Beşiktaş'a karşı karnesi pek iç açıcı değil. 23 yıllık kariyerinde Beşiktaş'a karşı 33 sınav veren Yanal, 7 farklı takımla Kartal’a karşı 33 maçta sadece 5 kez kazanırken, 9 beraberlik ve 19 yenilgi aldı. Tecrübeli çalıştırıcı Siyah-Beyazlılar karşısında son galibiyetini ise 12 yıl önce elde etmişti. Zor günler geçiren F.Bahçe, pazartesi akşamı bu kötü karneye iyi bir not eklemek için sahada olacak.

O MAÇI DA UZATMADA ALDI

ERSUN Yanal, Beşiktaş'a karşı deplasmandaki son galibiyetini ise 16 yıl önce elde etti. Başarılı teknik adam G.Birliği'nin başındayken, 5 Mart 2003'te Dolmabahçe’de oynanan ve uzatmaya giden Türkiye Kupası maçında 4-3’lük galibiyet sevinci yaşamıştı. Yanal, Fenerbahçe'yle Beşiktaş karşısında deplasmanda 5 bin 836 gün sonra galip gelmeye çalışacak. Yanal’ın takımları Beşiktaş deplasmanlarında toplam 18 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı.

(Güneş)