Ersin Destanoğlu devleşti! Beşiktaş çeyrek finalde

Spor Toto Süper Lig'de çalkantılı günler geçiren Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçında bugün Göztepe ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 sona eren mücadele uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Ersin'in kurtarışlarıyla devleştiği penaltılarda Beşiktaş 3-1 kazandı.

Aksam.com.tr & AA

Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi Beşiktaş, son 16 turunda Göztepe'yi eleyerek çeyrek finalist oldu.

Siyah-beyazlı ekip, normal ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta rakibine penaltı atışlarında 3-1 üstünlük kurarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Beşiktaş'ın çeyrek finaldeki rakibi, yarın çekilecek kura sonrası belli olacak.

Önder Karaveli'den Oğuzhan Özyakup açıklaması! Tepki görmüştü...

SON 3 MAÇTA GALİBİYET ALAMADI

Beşiktaş son üç maçı galibiyet alamadan tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'de Öznur Kablo Yeni Malatyaspor (1-1) ve Fraport TAV Antalyaspor (0-0) maçlarını berabere bitiren siyah-beyazlı takım, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Göztepe karşılaşmasında da üstünlük sağlayamadı.

Beşiktaş, son 2 maçta ayrıca gol atma başarısı gösteremedi.

Nestor El Maestro: Penaltılarla kaybetmek daha üzücü

KALECİ ERSİN TAKIMINI ÇEYREK FİNALE TAŞIDI

Penaltı atışlarında başarılı kurtarışlar yapan Ersin Destanoğlu, takımını çeyrek finale taşıyan isim oldu.

Genç file bekçisi, Berkan Emir ve Lourceny'nin vuruşlarında başarılı kurtarışlarıyla gole izin vermedi.

Ersin, Spor Toto Süper Lig'de takımının Galatasaray ve Göztepe'yi 2-1 yendiği maçlarda aynı başarıyı göstermişti.

Siyah-beyazlı oyuncu, 2020-2021 sezonunda Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda PAOK'a deplasmanda 3-1 yenildiği maçta da penaltı kurtarmıştı.

Penaltı atışları sırasında Ersin'e destek veren taraftarlar, maçın ardından genç file bekçisine sevgi gösterisinde bulundu. Ersin ayrıca taraftarlara üçlü çektirdi.

Maçta ilk yarının uzatma dakikalarında Göztepeli futbolcu Halil Akbunar ile Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Serdar Topraktepe arasında gerginlik yaşandı.

Maçın hakemi Yasin Kol yaşanan gerginliğin ardından Halil Akbunar'a sarı kart gösterdi.

Ersin Destanoğlu: Dersime iyi çalıştım, kim nereye atacak biliyordum

KARAVELİ'DEN 5 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Göztepe ile evinde oynadığı maçta Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasındaki Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasına göre 5 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Önder Karaveli, Fraport TAV Antalyaspor ile 0-0 berabere kalınan maçta ilk 11'de oynattığı Michy Batshuayi, Can Bozdoğan, Necip Uysal ve Emirhan İlkhan'ı, Göztepe karşısında yedek soyundurdu. Sakatlığı bulunan Valentin Rosier ise kadroda yer alamadı.

Beşiktaş'ta bu isimlerin yerine Josef de Souza, Oğuzhan Özyakup, Cyle Larin, Rachid Ghezzal ve Kerem Kalafat ilk 11'de şans buldu.

Domenec Torrent Vodafone Park'taydı

KEREM KALAFAT 419 GÜN SONRA FORMAYI GİYDİ

Beşiktaş'ta sağ bek Rosier'in sakatlığında mücadeleye ilk 11'de başlayan Kerem Kalafat, 419 gün sonra siyah-beyazlı formayla görev aldı. Son olarak 2019-2020 sezonunda yine Ziraat Türkiye Kupası'nda 24 Erzincanspor ile oynanan karşılaşmada görev alan Kerem Kalafat, bir sonraki sezon Giresunspor'a kiralanmıştı. Bu sezon başında da 2'nci Lig ekiplerinden Uşak Spor'a kiralanan genç sağ bek, devre arası transfer döneminde takıma geri çağırılmıştı. 20 yaşındaki oyuncu, 419 gün sonra yine bir Ziraat Türkiye Kupası maçında Beşiktaş formasıyla sahada yer aldı.

Beşiktaşlı taraftarlardan Oğuzhan Özyakup'a tepki

LARIN İKİ MAÇ SONRA İLK 11'DE

Batshuayi'nin yerine forvette görev alan Larin, iki maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 23. haftasındaki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçında kadroda olmasına rağmen şans bulamayan Larin, Fraport TAV Antalyaspor karşısında ise sonradan oyuna dahil olmuştu.

Beşiktaşlıların aklını karıştıran pozisyon: Auta giden şutta gol müziği çalındı

GÖZTEPE'DE 4 DEĞİŞİKLİK

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, Süper Lig'in 24'üncü haftasında 2-0 mağlup olunan Altay maçının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam; Wilker Angel'in yerine Kahraman Demirtaş, Soner Aydoğdu'nun yerine Aytaç Kara, Berkan Emir'in yerine Moubandje, Di Santo'nun yerine ise Tijanic'i ilk 11'de görevlendirdi. Göztepe'nin Beşiktaş karşısındaki ilk 11'i şu şekilde: İrfan Can Eğribayat - Arslanagic, Atınç Nukan, Kahraman, Kerim Alıcı, Obinna, Aytaç Kara, Moubandje, Halil Akbunar, Tijanic, Ndiaye.

Beşiktaş-Göztepe maçı karıştı! İlk yarı bitiminde kavga çıktı

AYTAÇ KARA İLK KEZ 11'DE

Sarı-kırmızılı ekibin devre arası transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna kattığı Aytaç Kara, ilk kez bir karşılaşmaya 11'de başladı. Süper Lig'in 24'üncü haftasında oynanan Altay karşılaşmasında sonradan oyuna dahil olan tecrübeli orta saha oyuncusu, Göztepe formasıyla ilk kez Beşiktaş'a karşı ilk 11'de görev aldı.

Sergen Yalçın'ın kuzeni Üç Kuruş dizisinin yıldızı çıktı! Sürpriz isim

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan ve Türkiye Kupası'nı önüne hedef olarak koyan Beşiktaş'ın Göztepe ile oynadığı karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Vodafone Park tribünleri boş kalırken, mücadeleyi 5 bine yakın taraftar izledi.

Bafetimbi Gomis meğer çılgın teklifi reddetmiş! Galatasaray sevgisi ağır bastı

MAÇTAN DAKİKALAR

29. dakikada ani gelişen Göztepe atağında sol çaprazdan topla ceza alanına giren Halil'in sert şutunda, kaleci Ersin meşin yuvarlağı kornere çeldi.

51. dakikada Pjanic'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Ghezzal'in şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

60. dakikada Atiba'nın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Ghezzal'in yerden sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

88. dakikada Göztepe'nin kullandığı serbest atışta kafalardan seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Ndiaye'nin sert şutunda, kaleci Ersin meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

90+8. dakikada Ghezzal'in pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Batshuayi'nin yerden sert şutunda, kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı çeldi. Topu bir kez daha önünde bulan Batshuayi kötü bir vuruşla auta gönderdi.

Maçın normal süresi 0-0 beraberlikle tamamlandı.

110. dakikada Batshuayi'nin yerden pasında ceza sahası içinde topla buluşan Pjanic'in şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

117. dakikada Ghezzal'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Vida'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Müsabakanın uzatma bölümü de 0-0 tamamlandı ve tur atlayacak ekibin belirlenmesi için penaltı atışlarına geçildi.

Seri penaltı atışlarında Beşiktaş'ta Batshuayi, Atiba ve Vida vuruşları gole çevirdi. Siyah-beyazlı ekipte ilk atışı kullanan Pjanic ise gol bulamadı.

Göztepe'de ise sadece Wilker Angel penaltı atışından gol bulurken; Di Santo, Berkan Emir ve Lourency atışları değerlendiremedi.

Rakibine penaltılarda 3-1 üstünlük kuran Beşiktaş, adını çeyrek finale yazdırdı.

Anthony Nwakaeme ters köşe yaptı! Trabzonsporluların gözü kulağı bu haberdeydi

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Yasin Kol, Murat Ergin Gözütok, Mustafa Savranlar

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Kerem Kalafat (Dk. 94 Serdar Saatçı), Vida, Montero (Dk. 72 Welinton), Rıdvan Yılmaz, Josef (Dk. 46 Atiba), Pjanic, Ghezzal, Oğuzhan Özyakup (Dk. 80 Güven Yalçın), Alex (Dk. 73 Batshuayi), Larin

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic, Atınç Nukan, Kahraman Demirtaş (Dk. 98 Wilker Angel), Kerim Alıcı, Obinna, Aytaç Kara (Dk. 84 Soner Aydoğdu), Moubandje (Dk. 106 Berkan Emir), Halil Akbunar (Dk. 98 Lourency), Tijanic (Dk. 66 Di Santo), Ndiaye (Dk. 106 Baku)

Sarı kartlar: Dk. 44 Montero, Dk. 53 Oğuzhan Özyakup, Dk. 90+1 Pjanic, 90+5 Güven Yalçın (Beşiktaş), Halil Akbunar (İlk yarı bittikten sonra), Dk. 74 Arslanagic (Göztepe)