Türk rakibini öldürmek istediği iddia edilmişti... Gerçek ortaya çıktı

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Rafael Abrahamyan isimli sporcu tarafından bir kafes dövüşü sırasında boğularak öldürülmeye çalışılan kişinin Türk sporcu Batuhan Akduman olduğu iddia edildi.

Bir kullanıcı tarafından 7 Ekim 2019'da Twitter'da paylaşılan video şimdiye kadar yaklaşık 4 bin kişi tarafından beğenildi ve video 106 bin kez görüntülendi. İddia konusu video bazı gazeteler tarafından da haberleştirildi.

Ancak videonun bir kafes dövüşü sırasında Ermeni sporcu Rafael Abrahamyan tarafından boğularak öldürülmeye çalışıldığı ifade edilen sporcunun Batuhan Akduman'ı gösterdiği iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Müsabakanın görüntüleri izlendiğinde dövüşen kişinin Akduman olmadığı anlaşılabiliyor

Görüntülerdeki kişi Batuhan Akduman değil

Gorilla Fighting Championship (GFC) isimli kafes dövüşü etkinliğinde sahneye çıkan Rafael Abrahamyan ve Batuhan Akduman'ı gösterdiği iddia edilen görüntülere YouTube'dan ulaşmak mümkün.

Karşılaşmanın tamamının yer aldığı görüntülerde, Rafael Abrahamyan ve diğer sporcunun ringe çıkışları ve maçın başlangıç anı görülebiliyor. Ayrıca görüntülerde Türk sporcu Batuhan Akduman olduğu iddia edilen kişinin yüzü de net olarak fark edilebiliyor.