Erling Haaland'ın ardından... Pep Guardiola'dan Manchester City'e rekor transfer! Çılgın rakam

Pep Guardiola'lı Manchester City Erling Haaland sonrası bir kez daha harekete geçti. Erling Haaland'ı Borussia Dortmund'tan koparan Manchester City bu kez de Jude Bellingham için Alman ekibi ile masaya oturacak. Hedef yine Pep Guardiola'nın isteğini gerçekleştirebilmek.

aksam.com.tr

Bilal Sadi

Pep Guardiola, Erling Haaland'dan sonra Manchester City'e Borussia Dortmund'un bir diğer genç yıldızı Jude Bellingham'ın transfer edilmesini istiyor. Almak ekibi ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan 19 yaşındaki yıldız İngiliz ekibinin en önemli transfer hedefi olmuş konumda.

PEP GUARDIOLA, ERLING HAALAND'IN ESKİ TAKIM ARKADAŞINI İSTİYOR

Orta sahada İlkay Gündoğan'ın yaşlanması sonrası genç bir yıldızı takıma katmak isteyen Manchester City'de listenin başında 19 yaşındaki İngilizlerin yetenekli çocuğu ve Erling Haaland'ın eski takım arkadaşı Jude Bellingham yer alıyor

Borussia Dortmund'da gösterdiği performans ile dünya futbolunu genç yaşında büyülemeyi başaran Bellingham'ın peşinde City'nin yanı sıra, Real Madrid, Liverpool, Chelsea ve Manchester United da bulunuyor.

MANCHESTER CITY, ERLING HAALAND'DAN SONRA YİNE DORTMUND'UN KAPISINDA

Aksam.com.tr'nin Mirror'dan aktardığı haberde; Borussia Dortmund'un Jude Bellingham için 100 milyon sterlinin üzerinde bir gelir beklediği ifade ediliyor.

19 yaşındaki İngiliz oyuncuyu takımda tutmak isteyen Alman devinde CEO Hans-Joachim Watzke, Bild'e transfer hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"BELLINGHAM KARARINI VERMELİ"

Borussia Dortmund CEO'su Watzke ilk olarak İngiliz oyuncuyla görüşeceklerini belirterek, "Katar'daki Dünya Kupası biter bitmez onunla görüşeceğiz. Gerçekte ne istediği hakkında genel bir tartışma yapacağız. Bu konuyum hem Bellingham ile hem de çok yakın bir ilişkimiz olan ailesiyle ele alacağız." ifadelerini kullandı.

Deneyimli yönetici daha sonra açıklamalarının devamında ise, "Mesele masada değilmiş gibi davranmak zorunda değiliz. İşin içinde gerçekten büyük kulüpler varsa, o zaman finansal olarak mücadele etmeyi göze alamayız." diyerek genç yıldızı takımda tutmanın ne kadar zor olduğunun da altını çizdi.

ERLING HAALAND'DAN DAHA PAHALIYA MÂL OLACAK

Manchester City, Erling Haaland transferini 60 milyon euro bonservis bedeli ile tamamlamıştı. Oyuncuya da 40 milyon euro bandında bir maaş ödemesi yapan İngilizler için Bellingham'da aynı durum söz konusu olmayacağa benziyor.

Pep Guardiola'nın çok istediği 19 yaşındaki genç futbolcunun, olası bir transfer durumunda bonservis bedeli ile Manchester City'e 100 milyon euronun üzerinde mâl olması bekleniyor.

aksam.com.tr