Erling Haaland'da ikinci Neymar vakası! Dünya futbolunu altüst edecek

Erling Haaland transferinde işler karıştı! Borussia Dortmund'un yıldız golcüsü için dünya devleri temaslarını sıklaştırdı. Alman kulübünü bonservis konusunda belirli bir fiyata çekebilen futbolun devleri Erling Haaland'ın yıllık ücreti ve menajer komisyonuna takıldı. Büyük kaygı Norveçli yıldızın transferinden sonra ikinci Neymar vakasının yaşanması. İşte detaylar...

Aksam.com.tr

Bilal Sadi

Erling Haaland transferinde flaş gelişme! Norveçli genç golcü için dünya devleri sıradalar. Real Madrid ve Manchester City'nin yakın markajında olan Haaland için Borussia Dortmund ile 75 milyon euro bonservis bedeli civarından anlaşan kulüpler 20 yaşındaki golcünün yıllık ücret ve menajer komisyonuna takıldılar.

ERLING HAALAND'DA MENAJER KOMİSYONU İŞİ KARIŞTIRDI

Aksam.com.tr'nin İspanyol basınından aktardığı habere göre, Erling Haaland için istenen yıllık ücret ve menajer komisyonunun fazla oluşu transferin önünde koca bir engel olarak duruyor. Norveçli forvetin temsilciliğini ünlü İtalyan menajer Mino Raiola yapıyor.

Paul Pogba ve Zlatan Ibrahimovic gibi isimlerinden oyuncu temsilciliğini yapan ünlü menajer aldığı yüksek transfer komisyonları ile biliniyor. Erling Haaland içinde dünya devlerinden 40 milyon euro komisyon isteyen İtalyan menajerin bu talebi dev kulüpleri masadan kaldırdı.

Oyuncunun yıllık ücreti de hesaba katıldığında 21 yaşındaki golcünün maliyeti bonservisi haricinde 70 milyon euroyu buluyor.

İKİNCİ NEYMAR VAKASI OLSUN İSTEMİYORLAR

Erling Haaland transferindeki yüksek ücret talebi Real Madrid ve Manchester City'i başka bir açından daha düşündürmekte. İki dünya devi bu transferin çok yüksek maliyetlerle bitmesinin Neymar'ın transferinden sonra oluşan yüksek transfer piyasasının bir benzerine sebep olabileceği çekincesinde.

Paris Saint-Germain Neymar'ı 222 milyon euro bedelle kadrosuna kattıktan sonra dünya futbol piyasasındaki oyuncu bonservis bedelleri fahiş bir biçimde artmış ve piyasa altüst olmuştu.

JURGEN KLOOP, ERLING HAALAND HAKKINDA KONUŞTU

Bu yüksek fiyatlar, birkaç takımın Erling Haaland için yapılan transfer görüşmelerinden çekilmesine neden oldu. Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp açık sözlülükle bu durumu dile getirenlerden biri olmuştu.

Tecrübeli Alman teknik direktör, "Bu transfere girmeyeceğiz. Bahsedilen rakamlar çılgınca. Biz buna herhangi bir müdahalede bulunmak istemiyoruz, hatta bunu düşünmek bile istemiyoruz. Dürüst olmak gerekirse, onunla ilgili hiçbir şey yapmak istemiyorum. Bu durum komik değil." ifadelerini kullanmıştı.