Erick Pulgar'ın ilk hocası ve üvey babası konuştu: Sahada her şeyini verir

Galatasaray'ın yeni transferi Erick Pulgar'ın ilk hocası ve üvey babası Pablo Araya, oğlunu anlattı. Pulgar'ı büyüten ve aynı zamanda ona ilk futbol derslerini veren kişi olan Araya, “Ben onun babasıyım ve onun koçuydum. Erick her zaman güçlü bir kişiliğe sahipti. Utangaç bir insan ama sahada her şeyiyle oynuyor. Başardıkları beni hiç şaşırtmıyor.” dedi.

AKŞAM

Galatasaray'ın yeni transferi Erick Pulgar'ın hem üvey babası hem de ilk antrenörü olan Pablo Araya, öz oğlu gibi gördüğü yıldız oyuncuyu Şili basınına anlattı. 28 yaşındaki oyuncunun küçüklüğünden beri futbol oynamayı çok sevdiğinin altını çizen Araya, şunları söyledi: "Onu çok disiplinli bir şekilde yetiştirdim. Ben onun babasıyım ve onun antrenörüydüm. Erick her zaman kişiliğe sahipti. Utangaç bir insan ama sahada her şeyiyle oynuyor. Onun olduğu yere geleceğini hayal ettiğimi söyleyemem. Nasıl oynadığı beni şaşırtmıyor

Erick Pulgar resmen Galatasaray'da

15 AYLIKKEN TANIŞTIM

Annesiyle (Karina Farfán) Erick bir yaş üç aylıkken tanıştım, ben onun babasıyım ve öyle olduğum için değil, varoluş biçimimi değiştireceğim. Toplu taşıma üzerinde çalışmaya devam ediyorum, durmadım. Erick'in bu alçakgönüllülüğü sürdürmesini, köklerini unutmamasını seviyorum. O oynamadan önce öğlen saatlerinde oğluma bir mesaj gönderiyorum. Ona bir ses kaydı gönderiyorum ve yazıyorum. Bu bizim rutinimiz. Bazen o Avrupa'dayken programımızı zorlaştırıyor."

Erick Pulgar: Bu forma için minnettarım

PULGAR'IN HİÇ BİR ANLAMI YOK

Pulgar ise gerçek babasının Pablo Araya olduğunu belirterek, biyolojik babasının kendisi için bir anlam ifade etmediğini ve bu nedenle formasının arkasında Erick'i tercih ettiğini şu sözlerle açıklamıştı: "Biraz uzun bir hikaye... Ama her zaman Erick'i seçiyorum. Pulgar, biyolojik babamın soyadı, pek fazla temasım olmadı. Üvey babam Pablo Araya tarafından büyütüldüm, benim için o benim gerçek babam. Ona çok minnettarım çünkü o benim gençliğimde de benim antrenörümdü. Ben sadece öyle gördüm. Pulgar soyadını temsil etmenin hiçbir anlamı yoktu, bana hiç yardım etmedi. Erick'i daha fazla tanınan kişi yapmak için adımı koymak istedim."

"Mustafa Muhammed'i Galatasaray'da zor günler bekliyor"

KENDİ MAHALLESİNİ DÖVME YAPTIRDI

Çocukken yaşadığı mahalleyi ve arkadaşlarını çok seven, bu bölgenin fotoğrafını göğsüne dövme yaptıran Şilili oyuncu bu durumu şöyle anlatıyor: "Çocukluk benim en iyi dönemimdi. O anlar bende kalıyor. Ben de göğsüme mahallemi dövme yaptırdım. Yaşadığım sokağı. O günleri hatırlamazsın ama anıları hatırlarsın. Ailemi, annemi, kardeşlerimi, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Mahalleme her gittiğimde çocukluk arkadaşlarımız ziyaret ederim."

Ali Palabıyık 125 gün sonra

ASLAN PULGAR'A KAVUŞTU

Galatasaray, üçüncü transferini de Erick Pulgar'la yaptı. Şilili, dün öğleden sonra İstanbul'a geldi. Sarı-Kırmızılı yetkililer tarafından karşılanan 28 yaşındaki oyuncu, ardından konaklayacağı otele geçti. Sağlık kontrolünden geçen Pulgar, sonrasında resmi imzayı attı. 2 Şubat'ta UEFA'ya yeni listesini veren Galatasaray, TFF'den aldığı özel izinle Pulgar'ı da o listeye dahil etmişti. Pulgar, Antalya kampına katılacak.

Omar Elabdellaoui'nin başı dertten kurtulmuyor! Bu kez de...