Eric Cantona'dan Burak Yılmaz'a övgü

2010 Ocak'ta bedelsiz Trabzonspor'a verilen Burak Yılmaz'ın değeri 35 milyon lira. Kral, A.Madrid ve ManU'nun takibinde. Lazio almadığına bin pişman...

G.Saray'ın golcüsü Burak dünyanın ilgi odağı. Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste 6 maçta gol atan 2. oyuncu olan Burak, ayrıca 8 golle Şampiyonlar Ligi'nde krallık tahtını Ronaldo ve Messi'yle paylaşıyor. 

FB'Yİ PİŞMAN ETTİ

BURAK Yılmaz'ın başarı öyküsü ise bir mucize gibi. Antalyaspor'dan, 2006'da Beşiktaş'a transfer olduktan sonra büyük hayal kırıklıkları yaşayan Burak Yılmaz'ın kaderi 2009-2010 ara transferinde Trabzonspor'a gittikten sonra değişti. Gökhan Ünal'a karşılık 3.2 milyon euro artı Burak Yılmaz'ı veren F.Bahçe, bu transferde pişmanlık yaşayan ilk kulüp oldu. 

Trabzonspor'da 0'dan emin adımlarla zirveye doğru yürüyüşüne başlayan Burak Yılmaz, ilk sezonunda fazla etkili değildi. Ancak Burak asıl patlamayı ikinci ve üçüncü sezonunda yaşadı. Şenol Güneş'in elinde bir cevhere dönüşen Burak Yılmaz, ikinci sezonunda 19, son sezonunda da 33 gol attı. Burak ardından G.Saray'a transfer oldu. 

Trabzonspor'a bu oyuncuyu almak için 5 milyon euro vermeyen İtalyan Lazio ise en çok pişmanlık yaşayan ekiplerden biri oldu. Burak Yılmaz, Fatih Terim'in elinde tam bir pırlantaya dönüşürken yarım sezonda değerini ikiye katladı. 5 milyon euroya G.Saray'a gelen Burak'ın şu andaki değeri 15 milyon euro. Yaklaşık 35.5 milyon TL.

GOL MAKİNESİ GİBİ

BU sezon ligde 14 golü bulunan Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi'nde de G.Saray'ın hem gruptan çıkmasında hem de çeyrek finale kalmasında büyük rol oynadı. Her 84.5 dakikada 1 gol atan Burak, ManU ve A.Madrid'in yakın takibinde bulunuyor.

BURAK BANA BENZİYOR

Fransızların efsane oyuncusu Eric Cantona da Burak Yılmaz'a övgü yağdırdı. Schalke maçının özetini ekrana getiren Canal+ televizyonu için yorum yapan Cantona, "Burak Yılmaz birinci sınıf bir oyuncu. Onda kendimi görüyorum. G.Saray'da bu kadar çok gol atıyorsa, ManU'da daha fazla atar" dedi.

LİMİT GÖKYÜZÜ

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Amrabat, UEFA'nın resmi sitesine çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Amrabat, "İyi bir takımımız var. Schalke için de aynısı geçerli. Sonuçtan mutluyuz. Soyunma odasındaki atmosfer çok çok iyiydi" dedi. 

AMRABAT, "Avrupa'nın en iyi 8 takımından biriyiz. Bu, kutlama yapmak için bir neden. Hep söylerim: 'Limit gökyüzü. 'Barça ve Real bile olsa mutlu olacağım. Onlara karşı oynamadım" diye konuştu.

Başkanın istediği rakibi çekerim

Müthiş zafer dünyayı salladı

Galatasaray, rakibini bekliyor...

Drogba hedefi gösterdi

İşte Aysal'ın istediği rakip