Ergin Ataman: Kupayı almaya geldik

Ergin Ataman EuroLeague finali öncesi iddialı konuştu: ''Finaldeyiz ama açıkçası biz bunun coşkusunu yaşamıyoruz. Gergin ve kararlı bir şekilde bekliyoruz. Biz buraya final oynamaya değil, kupayı almaya geldik. Anadolu Efes iki yıldır oynadığı iyi basketbolu artık kupayla taçlandırmalı.''

AKŞAM

Anadolu Efes, Euroleague finalinde bugün İspanyol devi Barcelona ile karşılaşacak. Lanxess Arena'daki mücadele saat 21.30'da başlayacak. Final öncesinde açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman iddialı konuştu ve şunları söyledi: "CSKA maçından sonra sakinleşemedik ama bu iyiye işaret. Finaldeyiz ama açıkçası biz bunun coşkusunu yaşamıyoruz. Gergin ve kararlı bir şekilde bekliyoruz. Biz buraya final oynamaya değil, kupayı almaya geldik. Anadolu Efes iki yıldır oynadığı iyi basketbolu artık kupayla taçlandırmalı. Oyuncularım finalde gerekeni yapacak, buna inanıyorum."

SIRA DIŞI PERFORMANSLARI VARDI

Larkin konusunda da açıklamalar yapan Ataman, "Larkin bench'ten gelmeye alışmıştı ama onun beklentisi beşinci dakika civarında girmekti. Micic ve Beaubois'nın o kadar sıra dışı bir performansı vardı ki biraz daha bekledik. Larkin oyuna girdiğinde maç kopmuştu, böyle olunca bu tarz oyuncularda bir konsantrasyon düşüşü oluyor. Larkin,'Takımın bu maçta bana ihtiyacı yok' moduna girdi. Ondan istediğimiz hücum katkısını alamadık." dedi.

"TÜRKÇE KONUŞACAĞIM"

Ergin Ataman: "İspanyol basını, hep İspanyolca soru sordu ve öyle cevap verildi. Ben de daha rahat olmam açısından Türk basınına Türkçe cevap vereceğim. Türk koç olarak benim kazanmam önemli değil. Anadolu Efes başarısını kupayla taçlandırsın yeter.

"İKİ TAKIM DA HAK ETTİ"

Anadolu Efes'in yıldızı Larkin, "Play-Off'ta üç maç da 5.maça uzadı. Her iki takım da fi nale gelerek kupayı hak etti. Sahada en iyi performansımızı ortaya koyup kupayı kazanmaya çalışacağız" dedi.