Ergin Ataman: Almanya ırkçılık yaptı

Anadolu Efes ile Euroleague'i kazanan ve bu organizasyonda şampiyonluğa ulaşan Ergin Ataman, yaptığı açıklamayla Almanya'ya bir kez daha tepki gösterdi.

AKŞAM

Kızları Ceren ve Gizem ile birlikte röportaj veren Ataman, "Bugüne kadar Avrupa'da her yerden vize aldık. Bu, bizi çok yaraladı. Psikolojik olarak onları çok üzdü. Bize dediler ki; 'Konsolosluktan başvurularınızı çekin, kimseye vize vermiyor, sizin kızlarınıza da vermiyor.' İki doz aşısı olan kızlarıma bu vizenin verilmemesini Türklere karşı yapılan bir ayrımcılık olarak görüyorum." dedi.

PANDEMİYLE İLGİLİ DEĞİL

Ergin Ataman'ın kızı Ceren Ataman ise, "Bilerek yapıldığını ve ayıp olduğunu düşünüyorum. ABD'de ve başka bir ülkede hiçbir zaman böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bunun ırkçılık olduğunu düşündüm" dedi. Gizem Ataman da, "Çok pandemiyle ilgisi olmayan bir karar. Eğer pandemiyle ilgiliyse zaten aşımız var ve tehlike oluşturmuyoruz. Bu, sadece bize yapılmış bir şeydi. Sadece Türklere olması bana biraz garip geldi. Siyasi sebeplerden olabilir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"AVRUPA'NIN EN İYİSİYİZ"

Anadolu Efes, Ergin Ataman'ın fi nal sonrası soyunma odasındaki şampiyonluk konuşmasını paylaştı. Ataman, oyuncularına ''Bütün ülke, bütün insanlar mutlu, herkese teşekkür ediyorum. Hak ettik. Size söylemiştim, biz Avrupa'daki en iyi takımız ve kupayı aldık!'' diyerek şampiyonluğu kutladı.