Enlerin bahçesi

Bu sezon en çok penaltı kullanan (15), aynı zamanda en çok faulle durdurulan (425) takım olan Kanarya, Avrupa'da geriye düştükten sonra en fazla kazanan ikinci ekip. Kulübeden en çok skor katkısı alan takım da Fener.

AKŞAM SPOR

Süper Lig şampiyonluğu için Galatasaray'la yarış veren Fenerbahçe, Pendikspor'u 4-1 mağlup ettiği maçın ardından puan farkını yeniden 2'ye indirdi. İlk yarıyı 1-0 mağlup kapatan ve ikinci yarıda attığı 4 golle maçtan 3 puanı almayı başaran Sarı-Lacivertliler, birçok istatistikte zirveye yerleşti. Bu sezon topun oyunda kalma süresinin (113 dakikada 47 dakika) en düşük olduğu maçı galibiyetle tamamlayan F.Bahçe, sezon boyunca en çok faul yapılan (425) takım oldu.

PENDİK 29 FAULLE OYNADI

Söz konusu son maçta F.Bahçe 17, Pendik ise 29 kez faul yaptı. 425 kez faul ile durdurulan F.Bahçe'yi 401 ile Adana Demir, 386 ile Trabzon takip ediyor. 341 kez faule maruz kalan G.Saray ise listede 11'inci sırada. Kulübeden skor alma katkısı açısından da zirvede olan Kanarya, Batshuayi ve İrfan'ın golleriyle tepedeki yerini sağlamlaştırdı. 21 kulübe katkısı alan Kanarya'yı 14 ile Adana DS izliyor. 12'şer kez ile Pendik ve G.Saray peşlerinde, arkalarından 11'er katkı ile Samsun ve Trabzon geliyor.

EN AZ PENALTI FIRTINA'DAN

Avrupa'nın en büyük 10 liginde ise bu sezon geriye düştükten sonra en fazla maç kazanan takım 7 zafer ile Girona. F.Bahçe, M.City, R.Madrid ve Braga 6 galibiyet ile ikinci. Öte yandan ligde en çok penaltı kazanan takım olan (15) Sarı-Lacivertliler'i, 12 penaltı ile G.Saray takip ediyor. Fener, bu penaltıların 5'ini ise kaçırdı. Beşiktaş bu sezon 4 penaltı kazanırken, Trabzon, Rize ve K.Gümrük 1'er kez ile en az penaltı kullanan takımlar oldu