Enes Ünal inanılmazı başardı! 'Karim Benzema bak işine kardeşim'

Enes Ünal, Getafe formasıyla kariyer sezonlarından birini geçiriyor. Bu sezon Getafe ile 30 maçta 14 gol atan Enes Ünal'ın 2022 yılında La Liga'daki tek rakibi Karim Benzema oldu. AS, 1 Ocak 2022'yi baz aldığı istatistiklerde Avrupa'nın en fazla gol atan forvetlerini derledi. Ünal'ın söz konusu periyotta Karim Benzema ile aynı sayıda gol atmış olması dikkat çekti.

aksam.com.tr

Milli forvetimiz Enes Ünal, La Liga'da rüya gibi bir sezon geçiriyor. Kariyerinin en verimli sezonunu yaşayan Enes Ünal, İspanya Ligi'nde attığı 14 golle dikkat çekiyor. Ülkenin önde gelen gazetelerinden AS da 24 yaşındaki forvetin müthiş performansını görmezden gelmedi.

ENES ÜNAL VE KARIM BENZEMA ZİRVE İÇİN KAPIŞIYOR

AS Gazetesi, 2022 yılında Avrupa'da en fazla gol atan isimleri sıraladı. Söz konusu listede Enes Ünal, Karim Benzema ile ikinciliği paylaştı. Sıralamanın tepesinde ise Robert Lewandowski yer aldı. Bayern'in tecrübeli forveti 2022 yılında tam 12 gol atarken, Enes Ünal ve Karim Benzema ise 9'ar golle listenin 2. sırasında yer aldı.

AS'A GÖRE SEZONUN EN ŞAŞIRTICI İSMİ ENES ÜNAL

Gazete, milli forvetimiz Enes Ünal'dan övgüyle bahsederken, oyuncunun La Liga'da bu sezonun en şaşırtıcı ismi olduğundan dem vuruldu. Enes Ünal'ın ligdeki geçmiş verilerine de giren AS, 24 yaşındaki forvetin daha önce en fazla 6 gollük bir sezonunun olduğuna, bu sezon ise takımın attığı toplam 28 golün yarısının kendisinden geldiğine dikkat çekildi.

EN GOLCÜ SEZONU TWENTE'DE

Enes Ünal kariyerinin en golcü sezonunu ise 2016-17'de Twente formasıyla geçirmişti. Enes Ünal söz konusu sezonda Hollanda ekibiyle 18 kez fileleri sarsmıştı.

3 AYDA PİYASA DEĞERİNİ 2'YE KATLADI

Getafe ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunan Enes Ünal, piyasa değerinde de büyük bir sıçrama yaşadı. Milli forvetimiz, 30 Aralık 2021 tarihinde 9 milyon euro olan değerini 21 Mart 2022 itibarıyla tam 2'ye katladı.

aksam.com.tr

Flaş! Dirk Kuyt teklifi kabul etti, geri dönüyor

Ve Cyle Larin transferi resmen açıklandı! Aylardır beklenen haber geldi

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin ilk transferini açıkladı! 'Kim gelirse gelsin alacak'