En tecrübeli Muslera

Beşiktaş'a karşı 26'ncı kez mücadele edecek Muslera, derbi deneyimi en yüksek isim olarak sahaya çıkacak.

AKŞAM SPOR

Süper Lig'in 9. haftasında cumartesi günü sahasında Beşiktaş ile mücadele edecek Galatasaray'da Muslera, derbilerde takımın en deneyimli futbolcusu konumunda bulunuyor. Galatasaray'ın kaptanı, Beşiktaş'a karşı 26'ncı kez oynayacak. 2011 yılının yaz transfer döneminde Lazio'dan takıma katılan Uruguaylı fi le bekçisi, bugüne kadar 24'ü Süper Lig, 1'i de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere 25 kez Beşiktaş derbisinde görev aldı.

Söz konusu müsabakalarda Galatasaray, TFF Süper Kupa'da penaltılarla olmak üzere 12 kez sahadan galip ayrılırken, 8 kez de kaybetti. 5 karşılaşma ise berabere sona erdi. Bu sezon ligdeki 8 maçta da görev alan Muslera, kalesinde 4 gol gördü. Beşiktaş'ta en çok Galatasaray derbisine çıkan ise 15 maçla Necip Uysal.

DOĞUM GÜNÜ JESTİ SÖZLEŞME

Süper Lig'de cumartesi günü Rams Park'ta Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçının hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da antrenmanda Teknik Direktör Okan Buruk'a sürpriz yapıldı. 50'nci yaşına giren Buruk için idmanda pasta kesildi. Başkan Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur da tesisleri ziyaret edip kutlamaya katıldı. Başkan Özbek, Buruk'un sözleşmesini yenilediklerini söyledi: "İnşallah uzun süre G.Saray'a hizmet edecek. Hem doğum günü hem de anlaşmanın kutlamasını yaptık. Emeklerine teşekkür ediyorum."