En havalı gümüş

10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan millî takımımız, finalde 16-14 kaybetse de olimpiyat ikincisi oldu. Paris Olimpiyatları'ndaki ikinci madalyamızı getiren takımımız, atıcılıkta da tarihi bir zafer elde etti.

AKŞAM SPOR

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın 4'üncü gününde tarihi bir başarı daha geldi... 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan millî takımımız, finalde son atışta 16-14 mağlup olarak olimpiyat ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, olimpiyat tarihimizin ilk atıcılık madalyasını kazandı. Muhteşem ikili, 2024 Olimpiyatları'nda da ülkemiz adına ikinci madalyanın sahibi oldu.

BOL ALTINLARLA BİRLİKTE DÖNECEĞİZ

Şevval İlayda Tarhan, müsabaka sonrası "Dünyanın en iyi takımları arasında olduğumuzu söylüyorduk, bunu en güzel şekilde gösterdik. Bir madalya aldık ama rengi olmadı, olsun. Los Angeles'tan inşallah bol altınlarla döneceğiz. Madalya için söz veriyorum" ifadelerini kullandı. Yusuf Dikeç ise, "İyi hazırlandık. Son atışa ve son nefesimize kadar iyi mücadele ettik. Sadece şans bizim yanımızda değildi. Ülkemiz adına tarihi bir başarı elde ettik. Mutluluğumuzu tarif edemem" diye konuştu.

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN KUTLAMA

Mikec ve Arunovic çiftinin altın madalyaya ulaştığı bu kategoride bronz madalya ise Bhaker ve Singh'ten oluşan Hindistan ekibinin oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tarihi bir başarıya imza atan sporcularımızı kutladı. Atıcılık, Türkiye'nin olimpiyat oyunları tarihinde madalya aldığı 10. branş oldu. Türk sporcular, daha önce güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve jimnastik branşlarında madalya kazanmıştı.