En büyük belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Paris Saint-Germain ile Arsenal, Avrupa'nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak. PSG üst üste 2, İngiliz ekibi ise ilk kez Devler Ligi kupasının peşinde.

HABER MERKEZİ

AKŞAM SPOR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oynanacak fi nal maçında belli olacak. Puskas Arena'da Paris Saint-Germain ile Arsenal karşı karşıya gelecek. Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert'in yöneteceği müsabaka, TSİ 19.00'da başlayacak ve TRT 1'den izlenebilecek. PSG, Avrupa'nın en büyük kupasının son sahibi olarak Şampiyonlar Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşmayı hedefl iyor. Fransız ekibi toplamda 3. kez Devler Ligi'nde fi - nal oynayacak. Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon çıktığı 14 maçta 11 galibiyet ve 3 beraberlik alarak namağlup fi nale yükseldi. İngiliz temsilcisi, kupayı ilk kez kazanmak için sahaya çıkacak. Daha önce 1 defa fi nale çıkan Topçular, 2005-06 sezonunda Barcelona'ya 2-1 mağlup olarak veda etmişti.

ORTADA FAVORİ YOK

PSG'nin hocası Luis Enrique ise "Geçen yıl zaten tarih yazmış olsak da bu durumun bizim için bir motivasyon olduğu açık. Finallerden bahsettiğimizde durum her zaman zordur. Bu fi nalde ise dürüstçe söylemem gerekirse ortada bir favori olduğunu düşünmüyorum. Küçük detaylardan faydalanmalıyız" dedi.

TARİH YAZMAK ZOR

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, fi nal öncesinde şu ifadeleri kullandı: "Son derece odaklanmış durumdayız. Sergilediğimiz performansla burada olmayı hak ettik. Arsenal gibi bir kulüpte yeni bir tarih yazmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bunu gerçekleştirmek için muazzam bir arzumuz var."