En az 1 milyar TL

Dursun Özbek, “Mecidiyeköy'deki otel olması planlanan bina rezidans olacak. Harcamayı Galatasaray yapacak. Harcamalardan sonra G.Saray'ın kasasına girecek olan para en az 1 milyar TL'dir” dedi.

AKŞAM

Şafak Gözmen

Galatasaray, global gayrimenkul yatırım şirketi Nevita ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Mecidiyeköy'de yer alan gayrimenkul projesiyle ilgili iş birliği anlaşması törenine G.Saray Başkanı Dursun Özbek, Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal ile yöneticiler katıldı. Rakiplerine oranla Galatasaray'ın en iyi durumda olduğunu söyleyen Özbek, "Rakiplerimize oranla en iyi olan durumda olmamız mevcut borç yükümüzden kurtulmamız anlamına gelmiyor. Bankalar Birliği'ne 2.2 milyar TL kredi borcumuz var. G.Saray günde 1 milyon TL'ye yakın faiz ödüyor. Buradan çıkış için mevcut gayrimenkullerimizi değerlendirmek istedik. Gelecek fonun yarısıyla Bankalar Birliği'ndeki kredi borcumuz ana parayı kapattıktan sonra borcumuz yarı yarıya düşecek" dedi.

Projeyle ilgili detayları veren Özbek, "En az 1 milyar TL'den bahsediyoruz. Mecidiyeköy'deki otel olması planlanan bina rezidans olacak. Harcamayı G.Saray yapacak. Sevgili Erden'in büyük katkısı var. Harcamalardan sonra Galatasaray'ın kasasına girecek olan para en az 1 milyar TL'dir. Mecidiyeköy'den sonra da projeler var. İnşaatlar başladı. Kemerburgaz, G.Saray'ın geleceğini hazırlıyor. Florya projesinin sonuna yaklaştık. Borcumuzun kapatılması Florya projesiyle olacak. Sadece borç kapatılmayacak. 25-30 yıllık mali bağımsızlığımızı elde edeceğiz" diye konuştu.