Emre Belözoğlu'nun dönüşü muhteşem oldu! Maç sonucu: Medipol Başakşehir-Beşiktaş: 3-2

Süper Lig'de 9. haftanın perdesi müthiş bir maçla açıldı... Emre Belözoğlu'nun ilk maçına çıktığı zorlu 90 dakikayı Başakşehir 3-2 kazandı. Lacivert-turunculuların golleri Stefano Okaka (2) ve Fredrik Gulbrandsen kaydederken, Beşiktaş'ın golleri Volkan Babacan'ın büyük hatasını değerlendiren Alex Teixeira ile uzatma dakikalarında Bathshuayi'den geldi. Başakşehir bu sonuçla puanını 9'a yükseltirken Beşiktaş ise 17 puanda kaldı.

AKŞAM

Süper Lig'de milli ara müthiş bir maçla sona erdi. 9. hafta karşısında Emre Belözoğlu'nun takımı Medipol Başakşehir, Sergen Yalçın'sız Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti.

Turuncu-lacivertli ekip, yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı.

İstanbul ekibine galibiyeti getiren gollerin ikisini Stefano Okaka atarken, bir gol de Fredrik Gulbrandsen'den geldi.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın cezalı olduğu mücadelede ilk yarıyı 1-0 geride tamamlayan siyah-beyazlılar, Alex Teixeira'nın golüyle skoru eşitlese fakat gerisini getiremedi.

Siyah-beyazlı ekip Michy Batshuayi'nin 90+1'de penaltıdan attığı golle farkı bire indirse de kalan dakikalarda başka gol atamayınca haftayı puansız tamamladı.

Bu sezon üçüncü galibiyetini alan Medipol Başakşehir, puanını 9'a yükseltti. Beşiktaş, bu sezon ligdeki ikinci mağlubiyetini alırken 17 puanda kaldı.

İstanbul ekibi, gelecek hafta deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş ise derbide Galatasaray'ı konuk edecek.

Galatasaray'da bir zamanlar taraftarın prensiydi... Fatih Terim transfer için onay verdi

OKAKA 6. GOLÜNÜ ATTI

Medipol Başakşehir'in deneyimli forveti Stefano Okaka bu sezon ligdeki 6. maçında gol sayısını 6'ya yükseltti.

Beşiktaş ağlarını iki kez sarsan Okaka, bu sezon Çaykur Rizespor'a karşı hat-trick yapmış, Fenerbahçe maçında da bir kez gol sevinci yaşamıştı.

Turuncu-lacivertli takımın üçüncü golünü atan Fredrik Gulbrandsen ise bu sezon ligdeki gol sayısını 2 yaptı.

Rıdvan Dilmen'den Başakşehir-Beşiktaş maçı sözleri: Sergen Yalçın duygusallık yapıyor

EMRE BELÖZOĞLU TEZAHÜRATLARI

Medipol Başakşehir taraftarları, takımın başında ilk maçına çıkan teknik direktör Emre Belözoğlu'na yaptıkları tezahüratlarla destek verdi.

Emre Belözoğlu da taraftarları el sallayarak selamladı. Karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşayan oyuncular da tribünleri dolaştı.

Maç sonu hakeme tepki gösterdi: Karşılaşmanın önüne geçti

MERT GÜNOK YİNE KALESİNİ GOLE KAPATAMADI

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı ve bu sezon siyah-beyazlı formayla üçüncü maçına çıkan Mert Günok, Başakşehir karşısında da kalesini gole kapatamadı.

Bu sezon oynadığı Fraport TAV Antalyaspor ve Altay maçlarında 2'şer gol yiyen tecrübeli eldiven, mücadelenin 40. dakikasında Visca'nın şutu sonrası yaptığı hatayla takımını 1-0 geriye düşürdü. Siyah-beyazlı kaleci, Okaka ve Gulbrandsen'in gollerine de engel olamadı.

Mert Günok'un kalede olduğu 3 maçta Beşiktaş toplam 7 gol yedi.

Erdinç Sözer: Emre Hoca'nın ruhunu, düşüncelerini takıma vermeye çalışıyoruz

SİYAH-BEYAZLILAR 5 MAÇTIR GOL YİYOR

Sezonun ilk 4 haftasında kalesinde gol görmeyen Beşiktaş, ligde oynadığı son 5 maçta ise rakiplerinin gol sevincine engel olamadı.

Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Yeni Malatyaspor maçlarını gol yemeden tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Antalyaspor, Adana Demirspor, Altay ve Sivasspor sonrasında Başakşehir'den de gol yedi.

Beşiktaş böylelikle oynadığı son 5 müsabakada kalesinde 11 gol gördü.

Murat Şahin: İki penaltımız verilmedi

TEIXEIRA, VOLKAN BABACAN'IN HATASINI AFFETMEDİ

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Alex Teixeira, Başakşehir kalecisi Volkan Babacan'ın 59. dakikadaki hatasını affetmedi.

Volkan'ın uzaklaştırmak istediği topu ceza sahası dışı sol çaprazında önünde bulan siyah-beyazlı futbolcu, düzgün bir vuruşla takımının beraberlik golünü kaydetti.

Alex Teixeira bu golle birlikte gol sayısını 2'ye yükseltirken 2 golü de ceza sahası dışından atmış oldu.

Stefano Okaka: Bu maç çok önemliydi, kazandık

BATSHUAYI 4. GOLÜNÜ ATTI

Beşiktaş'ın bu sezon transfer ettiği Michy Batshuayi, siyah-beyazlı takımla 4. kez gol sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın 90+1. dakikasında verilen penaltı kararı sonrası topun başına geçen golcü oyuncu, topu filelerle buluşturarak skoru 3-2'ye getirdi.

Batshuayi, Yeni Malatyaspor (2) ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarında da gol atmıştı.

Junior Caiçara: Aykut Kocaman'dan özür diliyorum

SERGEN YALÇIN'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, ligde oynadıkları son maç olan Demir Grup Sivasspor mücadelesine göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Sivasspor karşılaşmasında görev verdiği Ersin Destanoğlu, Serdar Saatçı, Can Bozdoğan ve Kenan Karaman'ı bu mücadelede görevlendirmeyen Yalçın, bu futbolcuların yerine Mert Günok, Welinton, Atiba Hutchinson ve Rachid Ghezzal'a Başakşehir karşısında forma verdi.

Ve Emre Belözoğlu ilk maçına çıktı

SERGEN YALÇIN, BAŞAKŞEHİR'DE YİNE LOCADA

Sivasspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Sergen Yalçın, mücadeleyi locadan izledi.

Geçen sezon da cezalı olduğu için Beşiktaş'ın Başakşehir ile deplasmanda oynadığı müsabakayı locadan takip eden Yalçın, bu sezon da cezası nedeniyle takımını kulübede yönetemedi.

Sergen Yalçın'ın yokluğunda siyah-beyazlı takımın başında yardımcı antrenör Murat Şahin görev yaptı.

Formula 1'de merakla beklenen 2022 takvimi açıklandı! Türkiye...

MERT GÜNOK ESKİ TAKIMINA KARŞI

Sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Mert Günok eski takımı Başakşehir'e karşı ilk kez forma giydi.

2017-2018 sezonun yaz transfer döneminde Başakşehir'e transfer olan ve 4 sezon turuncu-lacivertli formayı giyen tecrübeli kaleci, aynı zamanda Beşiktaş'ta 3. kez müsabakaya çıktı. Fraport TAV Antalyaspor karşısında ilk kez yeni takımıyla maça çıkan tecrübeli eldiven, Altay karşısında da Beşiktaş'ın kalesini korumuştu.

SAKATLAR DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıktan dönen futbolcular, Başakşehir karşılaşmasında sahaya çıktı.

Yaşadıkları sakatlıklar yüzünden bir süredir takımdan ayrı kalan Welinton, Montero, Larin ve Ghezzal, Başakşehir maçıyla birlikte sahalara döndü.

Dört futbolcu da ligde Altay ve Sivasspor müsabakalarında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Ajax'a karşı forma giyememişti.

Sakatlıkları devam eden Kenan Karaman, Miralem Pjanic ve Mehmet Topal'ın yanı sıra Fabrice N'Sakala da kadroya dahil edilmedi.

OĞUZHAN ÖZYAKUP, BEŞİKTAŞ'TA 3'ÜNCÜ DALYASINI YAPTI

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcularından Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı formayla 300'üncü maçına çıktı.

Siyah-beyazlı kulübün "Feda Sezonu" olarak ilan ettiği 2012-2013 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Oğuzhan Özyakup, bu sezon ligde 5, Avrupa'da 1 maçta görev yaptı. 29 yaşındaki oyuncu, geride kalan 9 sezonda Beşiktaş'la 3 lig şampiyonluğu yaşadı.

EMRE BELÖZOĞLU İLK MAÇINA ÇIKTI

Medipol Başakşehir ise yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu yönetiminde ilk resmi maçına çıktı.

Emre Belözoğlu, ilk maçında Beşiktaş karşısında takımını sahaya, Volkan Babacan, Junior Caiçara, Alexandru Epureanu, Youssouf Ndayishimiye, Lucas Lima, Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan, Edin Visca, Deniz Türüç, Nacer Chadli ve Stefano Okako ilk 11'iyle sürdü.

Başakşehir'de Muhammed Şengezer, Hasan Ali Kaldırım, Ravil Tagir, Leonardo Duarte, Danijel Aleksic, Şener Özbayraklı, Fredrik Gulbrandsen, Tolga Ciğerci, Peter Zulj ve Atabey Çiçek ise yedek soyundu.

Turuncu-lacivertli takımda sakatlığı bulunan Ömer Ali Şahiner ise kadroda yer almadı.

NACER CHADLI BU SEZON İLK KEZ İLK 11'DE

Medipol Başakşehir'in Belçikalı oyuncusu Nacer Chadli, bu sezon ilk kez ilk 11'de bir mücadeleye başladı.

Chadli, bu sezon yalnızca 5 maçın ikinci yarılarında oyuna dahil olmuş ve toplam 80 dakika sahada kalabilmişti.

AFFEDİLEN CAIÇARA 48 GÜN SONRA FORMASINA KAVUŞTU

Medipol Başakşehir'de 30 Ağustos'ta kadro dışı bırakılan ve 1 Ekim'de affedilen Brezilyalı futbolcu Junior Caiçara, 48 gün sonra ilk 11'deki yerini aldı.

Caiçara, son olarak turuncu-lacivertli takımın ligin 3. haftasında sahasında Yukatel Kayserispor ile 28 Ağustos'ta oynadığı mücadelede forma giymişti.

Maç öncesi hafta içi vefat eden A Milli Futbol Takımı'nın eski futbolcusu Doğan Küçükduru için saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

24. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Caiçara'nın savunma arkasına attığı pası göğsüyle önüne indiren Berkay ceza sahasına girdi. Berkay, sağ çaprazdan yakın mesafeden şutunu attı, top uzak direk dibinden auta gitti.

25. dakikada Beşiktaş'ın gelişen atağında Rıdvan Yılmaz, sol kanattan ön direğe ortasını yaptı. Altıpas içinde Epuranu'nun ters vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın kucağında kaldı.

40. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Edin Visca'nın ceza sahasının dışından şutunda top kaleci Mert'ten sekti, boşta kalan meşin yuvarlağa Okaka yakın mesafeden vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

Mücadelenin ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

59. dakikada Beşiktaş skoru 1-1 yaptı. Epureanu'nun geri pasında kaleci Volkan'ın uzaklaştırmak istediği top Alex Teixeira'nın önünde kaldı. Siyah-beyazlı oyuncu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

74. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Batshuayi'nin şutunda, kaleci Volkan topu kornere çeldi.

77. dakikada Tolga Ciğerci ceza yayının sağından gelişine vurdu, kaleci Mert topu kornere gönderdi.

83. dakikada Başakşehir 2-1 öne geçti. Hızlı gelişen Başakşehir atağında soldan hızla hücuma çıkan Gulbrandsen'in ceza sahasına çevirdiği topu, Okaka ağlarla buluşturdu: 2-1.

85. dakikada Başakşehir skoru 3-1 yaptı. Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruş sonrası topu kaparak hızlı hücuma çıkan Başakşehir'de Berkay'ın sağdan ortaladığı topu Visca kontrol edip Gulbrandsen'e bıraktı. Gulbrandsen de yerden vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1.

90+1. dakikada Beşiktaş skoru 3-2 yaptı. Başakşehir ceza sahasında yaşanan bir pozisyon sonrası yapılan VAR incelemesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Batshuayi meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru 3-2'ye getirdi.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Tarık Ongun, Deniz Caner Özaral

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara (Dk. 76 Şener Özbayraklı), Epureanu, Ndayishimiye, Lima, Mahmut Tekdemir (Dk. 89 Zulj), Berkay Özcan, Visca, Deniz Türüç (Dk. 76 Gulbrandsen), Chadli (Dk. 60 Tolga Ciğerci), Okaka

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, De Souza, Atiba (Dk. 46 Necip Uysal), Ghezzal, Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Alex Teixeira), Güven Yalçın (Dk. 46 Larin), Batshuayi

Goller: Dk. 40 ve 83 Okaka, Dk. 85 Gulbrandsen (Medipol Başakşehir), Dk. 59 Alex Teixeira, Dk. 90+1 Batshuayi (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Rosier, Dk. 70 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 54 Mahmut Tekdemir, Dk. 76 Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)