Emre Belözoğlu'nun 'anlaşılmaz' transferiydi, Fenerbahçe kapıyı gösterdi

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu döneminde transfer edilen Mauricio Lemos'un Sarı-Lacivertlilerdeki macerası sona eriyor. Emre Belözoğlu'nun özel isteğiyle kadroya katılan ve dönemin sürpriz takviyelerinden biri olarak nitelendirilen Mauricio Lemos'un yine Belözoğlu'nun çalıştırdığı Başakşehir'e transfer olabileceği konuşuluyor. Bu arada Fenerbahçe, Lemos da dahil tam 8 yabancı futbolcunun biletini kesti. Sarı-Lacivertliler gelecek sezonun planlaması dahilinde birçok yabancı futbolcuyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Ajansspor

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevini yürüttüğü sırada transfer edilen Mauricio Lemos'un Sarı-Lacivertlilerdeki macerası sona eriyor. Emre Belözoğlu'nun kefil olmasıyla kadroya katılan Lemos beklentilerin çok altında kalmış ve sezon başında Beerschot'a kiralanmıştı. 26 yaşındaki Uruguaylı stoperin yine Belözoğlu'nun çalıştırdığı Başakşehir'e transfer olacağı konuşuluyor.

LEMOS'LA BİRLİKTE 8 FUTBOLCUYA ELVEDA

Bu arada Fenerbahçe Lemos'la birlikte tam 8 futbolcuya kapıyı gösterdi. Yönetim gelecek sezon takımı emanet edeceği teknik direktörün belirleyeceği transferleri yapabilmek adına yabancı kontenjanında yer açmak için kolları sıvadı.

Meğer ne Allahyar ne de Zajc'mış! İşte Acun Ilıcalı'nın Süper Lig'den ilk transferi

İsmail Kartal yönetiminde ligi bitirebileceği en üst noktada tamamlamak isteyen Kanarya'da gelecek sezonun yapılanması adına yolların ayrılacağı futbolcular belirlendi. Yeni sezonda takımın başına geçecek olan teknik direktöre transferde yeni isimler sunabilmek için kadrodan gönderilecek futbolcular şöyle:

MAURİCİO LEMOS

2020-21 sezonun başında Las Palmas'tan transferi edilen Uruguaylı savunmacı beklentilerin uzağında kalmasının ardından Belçika ekibi Beerschot'a kiralanmıştı. Fenerbahçe'de sportif direktör olduğu dönemde Lemos'u transfer eden Emre Belözoğlu'nun Urugaylı futbolcuyu Başakşehir'e transfer edebileceği konuşuluyor. Fenerbahçe'de 10 maçta forma giyen 26 yaşındaki stoper Beercchot'ta ise bu sezon 9 maçta sahaya çıkabildi.

Muhammed bin Selman kesenin ağzını açtı! Fenerbahçe tarihinin rekor transferi...

MARCEL TİSSERAND

28 yaşındaki Fransız stoperin performansından genel olarak memnun olunsa da, Tisserand takımın en yüksek maaş alan 3-4 futbolcusundan biri olması nedeniyle gönderilecekler listesine girdi. Bu sezon 18 resmi maçta forma giyen tecrübeli oyuncuya Almanya'dan talipleri olduğu belirtiliyor.

LUİZ GUSTAVO

Yıllık 4 milyon euro maaşı ile takımın en çok kazanan ismi olmasına rağmen eski performansından uzak olması nedeniyle gönderilmek isteniyor. 34 yaşındaki Brezilyalı ön libero ülkesinde bazı kulüplerle transfer görüşmeleri yapıyor. Gustavo bu sezon 20 maçta sahaya çıkarken, 1 gol ve 1 asist üretti.

MAX MEYER

Sezon başında transfer edilen Alman futbolcunun performansı Fenerbahçe seviyesinde görülmüyor. Kontenjanın boşalması için feda edilebilir. Yeni gelecek hocanın kararı belirleyici olacak ancak ayrılma ihtimali hayli yüksek. 26 yaşındaki orta saha 11 maçta 414 dakika oynarken 1 golü Avrupa'da attı.

Yer yerinden oynayacak! Fatih Terim'in yeni takımı...

MİHA ZAJC

27 yaşındaki Miha Zajc bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 24 karşılaşmada 3 gole imzasını attı. Sezon başında takıma katılan bir başka isim olan Uruguaylı kanat oyuncusu, bulunduğu bölgedeki kalabalık nedeniyle kulübeye oturdu. Kiralık kontratı sezon sonunda bitecek olan 23 yaşındaki futbolcu kontenjan doluluğu nedeniyle devre arası gönderilebilir. 21 resmi maçta 1101 dakika oynayan Rossi, 2 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.

MERGİM BERİSHA

Sarı lacivertlilerin sezon başında kadrosuna kattığı isimlerden 23 yaşındaki Alman santrafor, 5 milyon gibi yüksek bir bonservis bedeli ödenmesine karşın bu paranın karşılığını performans olarak sahaya yansıtamadı. Fenerbahçe özellikle Bundesliga'da piyasası olan yıldız futbolcuyu elinden çıkarmak istiyor. Berisha bu sezon 20 maçta forma giyerken 6 gol ve 3 asistle oynadı.

SAMATTA

29 yaşındaki Tanzanyalı forvet sezon başında Royal Antwerp kiralık olarak gönderildi. Belçika ekibinde 25 maça çıkan Samatta 7 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi.

ALLAHYAR SAYYADMANESH

Zorya Luhansk ile kiralık sözleşmesi sona eren ve yeniden Fenerbahçe'ye dönen Allahyar Sayyadmanesh'in Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Hull City ve Anderlecht istiyor. 2019 yılında İran Ligi takımlarından Esteghlal FC'den 1 milyon Euro gibi bir bonservis bedeliyle gelen Allahyar sarı lacivertli formayla 3 maçta skor üretemedi.

Caner Erkin'in Volkan Demirel'e söyledikleri yayına böyle yansıdı! Herkes bunu konuşuyor