Elis Özbay çeyrek finalde

22 yaşındaki sporcu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Elis Özbay, yarın gerçekleştirilecek olan yarış sonucunda serisinde ilk üçe girmesi halinde yarı finale çıkarak tarih yazacak.

AKŞAM SPOR

Olimpiyatlarda mücadele eden ilk kadın kürekçimiz olan Elis Özbay, tarihi bir performans sergilemeye devam ediyor. Elis, önceki gün yapılan kadınlar tek çifte elemelerinde 7:57.06'lık derecesiyle serisini 4. sırada tamamlamış ve repesaj yarışına kalmıştı. Dün tek çifte repesajında 8:00.00'lık derecesiyle serisinde ikinci olan milli kürekçi, adını çeyrek finale yazdırmasını bildi ve Türkiye adına bir ilki gerçekleştirdi.

İKİNCİ TÜRK KÜREKÇİ OLDU

Çeyrek finalde Slovenyalı Nina Kostanjsek, Avusturyalı Magdalena Lobnig, Litvanyalı Viktorija Senkute, Özbekistanlı Anna Prakaten ve Güney Afrikalı Paige Badenhorst ile karşılaşacak milli kürekçi, yarın yapılacak yarış sonucunda serisinde ilk üçe girmesi halinde yarı finale çıkmayı başaracak. Elis Özbay, Tokyo Olimpiyatları'nda erkeklerde bunu başaran Onat Kazaklı'dan sonra çeyrek finale kalan ikinci Türk kürekçi oldu.

ALTINI YAKINDAN TANIYOR!..

22 yaşındaki sporcu, 2020 yılında U23 Şampiyonası'nda iki tek kategorisinde birinci olurken, Zagreb'te Dünya Şampiyonası'nda 3.'lük sevinci yaşadı. Fenerbahçe'nin sporcusu Elis Özbay, 23 yaş altı Avrupa'dan sonra Dünya Şampiyonası'nda da hafif kilo tek çifte kategorisinde altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Özbay, Yeditepe Üniversitesi Lojistik Yönetimi bölümünde okuyor