Elimde sihirli değnek yok!

“Ben kaybettiğim zaman uyuyamam. Sahada savaşacağız. Sahaya adeta ölmeye çıkmak zorundayız. Ama elimde de bir sihirli değnek yok. Kadro düzeltilmeli. Kimse Beşiktaş'a tatil yapmaya gelmeyecek.”

AKŞAM SPOR

Avrupa'ya erken veda eden, ligde de istediği sonuçları alamayan ve bu sezon 3 teknik direktör ile yollarını ayıran Beşiktaş, yeni hocası Fernando Santos için imza töreni düzenledi. 1.5 yıllık sözleşmeye imza atan Portekizli şunları söyledi: "Beşiktaşlı taraftarlara bu yolda ihtiyacımız var. Herkes bu hikayede çok önemli. Oyuncularıma ben aile olurum, aileme biri saldırırsa, bir yumruk gibi karşılık veririz. Önemli olan birlik olmak. Doğru yolu seçmeliyiz. Bu takımı iyi yerlere getirmek için çalışmalıyız. Çok maç var. Bu şekilde gelişebiliriz.

BÜYÜK KARAKTERLER ALACAĞIZ

Elimizde 'sihirli bir değnek' yok. Benim tek amacım kazanmak! Kaybettiğim zaman uyuyamam. Benim takımım her zaman kazanmak zorunda. Savaşmak, sahada her şeyinizi vermek zorundasınız. Bunu en kötü durumda bile yapmak durumundayız. Sahaya ölmeye çıkmalıyız. Bunun dışında hiçbir şey işe yaramaz. Bazı pozisyonlara oyuncu almamız lazım. Büyük isimler değil, büyük karakterler getirmek zorundayız. Buraya kimse tatile gelemez. Benim buraya getirdiğim oyuncular çalışmaya gelmek zorunda. İsimler önemli ama karakter de önemli.

HER OYUNCUYLA KONUŞACAĞIZ

Her oyuncu ile konuşacağız. Rosier, Aboubakar... Duyduklarımla karar almam, gördüklerimle alırım. Bir oyuncu takımın parçası değilse, olmaz. Ancak önce gözlemlememiz, konuşmamız lazım. Gerçekten Beşiktaş'ta olmak isteyenler kimler? Onlara kapımız açık. Bazı şeyler bireysel değildir, benim için her şey disiplinle gerçekleşir. Bu sadece maç disiplini değil. Kurallara uymak, saygısızlık yapmamak. Kimse bu takımdan uzaklaştırılmış değil. Gitmek isteyen takımdan gider. Bazı oyuncular getirmek zorundayız."

VİCTOR RUİZ'E 2.7 MİLYON EURO ÖDEDİK

Arat, "Hocanın maliyetini soruyorsunuz ama Ruiz'e 2.7 milyon euro ödedik, Bailly'nin 3.5 milyon euroluk kontratından çıktık. Hiç bunları sormuyorsunuz" dedi.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, törende önemli açıklamalarda bulundu: "Ruiz'in 2.7 milyon eurosunu ödedik. Bailly'nin 3.5 milyon euroluk kontratından kurtulduk. Bunları söylemiyorsunuz. İkinci yarı ödeyeceğimiz 1.6 milyon euroyu sildik ve yolladık. Beşiktaş'ın 10 milyon euroluk tarihi Onana maliyeti vardı. Satın alma opsiyonlu Marsilya'ya verdik. Chamberlain ile sakatlığını ve ne zaman oynayacağını konuşacağız." İmza töreninde Başkan Hasan Arat ile gazeteci Gökhan Dinç arasında gergin anlar yaşandı. Tartışmada şu ifadeler geçti; Dinç: "Santos ile yapılan sözleşmenin detayları nelerdir?" Arat: "Anlaşma bizim aramızda. Basın mensupları olmayan rakamları yazmaktan vazgeçsin, dikkatli olun lütfen. Bunu açıklamak zorunda değiliz, şeffafl ık bu değil." Dinç: "Taraftar merak etmiyor mu?" Arat: "Sadece soru soracaksınız. Cevabı ben vereceğim. (Hasan Arat alkışlandı.) Dinç: "Basın toplantısında alkışı ilk kez görüyorum." Arat: "Daha çok şey göreceksin." Daha sonra Dinç, toplantıyı terk etti.