El doğal konumda!

Pendik-Trabzon maçında iptal edilen penaltı sırasında VAR kayıtlarında şu ifadeler yer aldı: VAR: ‘Göğsüne çarptıktan sonra iniyor. Ekstra hareket yok.' Meler: ‘Elinde ekstra bir hareket yok doğal konumda penaltıyı iptal ediyorum.'

AKŞAM SPOR

Trendyol Süper Lig'de 26. haftanın VAR kayıtları TFF'nin resmi Youtube hesabında açıklandı. 6 dakika 16 saniye süren video kısa süre içinde binlerce kişi tarafından izlendi. Müsabakalarda sadece hakemlerin 'sahada incelemeye' davet edildiği ve monitörden izlediği pozisyonlardaki konuşmalar yayınladı.

1- PENDİKSPOR TRABZONSPOR

PENALTIYI İPTAL EDİYORUM

VAR: Hocam sahada inceleme öneriyorum. Siyahlı oyuncu topla oynuyor. Rakibin göğsüne çarpıyor. İstersen bir de ters açı göstereyim. Halil Umut Meler: Görelim. VAR: Göğsüne çarptıktan sonra iniyor. Ekstra hareket yok. Halil Umut Meler: Elinde ekstra bir hareket yok doğal konumda penaltıyı iptal ediyorum.

2- HATAYSPOR SİVASSPOR

EVET 11 NUMARA GÖRÜYORUM!

VAR: Potansiyel penaltı iptali için sahada inceleme öneriyorum. Ümit temas anından başladım sana 2 tane açı göstereceğim. 11 numaralı oyuncunun... Ümit Öztürk: Evet 11 numara onun ayağı görüyorum. Başka açın var mı? VAR: Bu 11 numaranın ayağını sola açtığının açısı... En iyi bu açılarda gözüküyor, 2 tane açıda gözüküyor. Ü.Öztürk: Benim için yeterli hocam.

3- KASIMPAŞA K.GÜMRÜK

ELLE OYNAMA GOL İPTALİ

VAR: Golden önce potansiyel elle oynama için inceleme öneriyorum sana. Temas noktasıyla başlıyoruz. Elinin açıklığını gösteriyorum sana. Geliyor, vuruyor, gol oluyor pozisyon. Kadir Sağlam: Tamamdır elle oynamadan dolayı golü iptal ediyorum.

4- ALANYASPOR ADANA DS

ELLE OYNAMA PENALTI

VAR: Elle oynama için sahada incelemeye davet ediyorum. Bahattin Şimşek: Evet görüyorum, ele temas ettiğini. Açık ele temas ettiğini görüyorum. VAR: Oyuncunun eli doğal konumda değil. Elini kaldırıyor ve topa temas ediyor, defans oyuncusu. Bahattin Şimşek: Tamamdır, doğal konumunda olmayan eline geldiğini görüyorum, penaltı veriyorum. Teşekkürler.

5- BAŞAKŞEHİR KAYSERİ

TEMAS VAR AÇILIYOR

VAR: Sahada inceleme öneriyorum. Ellerin açısı göstereceğim. Eller doğal konumda değil. Kolun hareketi... Top ele doğru gidiyor. Oğuzhan Çakır: Ellerin açısına bakıyorum, doğal konumda değil. Bana başka bir açı da gösterir misin? Yavaşlatarak gösterir misin? Tamam gördüm eline temas var, el açılıyor. Penaltı vereceğim.

6- GAZİANTEP SAMSUN

KARARIMI VERDİM

VAR: Zorbay şiddeti çok yüksek değil ama kasti karnına doğru vuruyor, bir açı var. Sana sahada inceleme öneriyorum tamam mı? İlk vuruş anını gösteriyorum sana. Topsuz alanda oyuncuya yaklaşıyor. Zorbay Küçük: Tamam bu bir yumruk. Evet şiddetini aramıyoruz, bu bir yumruk. 3 numara değil mi? Evet 3 numara. Ben kararımı verdim, tamamdır.