Efsaneyi kaybettik!

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk sevinci yaşayan teknik adam Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. “Yarı Alman yarı Türk'üm” diyen Daum, akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

AKŞAM SPOR

Ülkemizde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor takımlarını çalıştıran Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Alman futbol adamı için birçok takım paylaşım yaptı. Fenerbahçe ve Beşiktaş, şampiyon hocaları için şu ifadeleri kullandılar: "Eski teknik direktörümüz Christoph Daum'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." Süper Lig'de 1993-94 sezonunun ortasında Beşiktaş'ta antrenörlüğe getirilen Alman çalıştırıcı, Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. SarıKırmızılılar da Türk futbolunun efsanesi için "Türk futboluna hizmetleri daima hatırlanacak olan Christoph Daum'un vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybeden Christoph Daum'un ailesine, yakınlarına ve tüm sevdiklerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜST ÜSTE ŞAMPİYON

"Yarı Alman yarı Türk'üm" diyen Daum 2003 yılında Türkiye geri döndü ve Fenerbahçe'nin teknik patronu oldu. Alman teknik adam iki sezon üst üste sarı-lacivertli ekibi şampiyonluğa taşırken, üçüncü sezonunda ise lider girdiği son haftada şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdı.

DAUM BiZDEN BiRiYDi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Daum için yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Futbolumuza önemli katkılarda bulunan, her müsabaka öncesi İstiklal Marşımızı söyleyerek bizlerden biri olduğunu gösteren Christoph Daum'un vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Daum ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz."

TÜRK DOSTUYDU

2019 yılında A Milli Takım oyuncularının 'Asker selamı'nı ırkçılık olarak nitelendiren Alman kamuoyuna karşı duran Daum, "Mehmetçik Vakfı'na ben de bağışta bulundum. Türkler, ordusuna büyük bir şefkat duyar. Orada asker, Alman Ordusu gibi değil. Türkiye'de asker polis gibidir, arkadaşınız, yardımcınızdır" demişti...