Ecdadın ruhuna ihtiyaç var

Bilal Erdoğan: Ok atmak mühim bir mesele. Ok attığınız zaman ecdadın nasıl ve neden ok attığını sakın unutmayın. Onlar tarihin en iyi okçuları, pehlivanları olduysa o ruha ihtiyacımız var!..

AKŞAM

DÜNYA Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan,  Okullararası Okçuluk Müsabakaları ödül töreninde bu sporun felsefesini gençlere şöyle anlattı: Dünya tarihinin en önemli okçuları bizim dedelerimiz. Dünya okçuluğunun merkezi burası. Burası, son 6 yıldır yapılan çalışmalarda emeği geçenlerin katkılarıyla yeniden dünya okçuluğunun merkezi haline geldi. Burada ok atmak mühim bir mesele. Burası bir tekke. Ok attığınız zaman ecdadın nasıl ve neden ok attığını sakın unutmayın. Onlar tarihin en iyi okçuları, pehlivanları olduysa o ruha ihtiyacımız var. 

DÜNYANIN EN İYİLERİ

İnanıyorum ki Tokyo’dan itibaren Olimpiyat madalyaları ülkemize gelmeye başlayacak. Bu madalyaları alanlar sizin aranızdan çıkacak. Burada yetişen okçularımız dünyanın en iyi okçuları olacak. 

1101 LİSANSLI OKÇU

OKÇULAR Vakfı’nın destekleriyle Türkiye Okçuluk Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Okullararası Okçuluk Müsabakaları’nın ödül töreni yapıldı. Okçular Vakfı Spor Kulübü’nde yapılan törende 326 okuldan 1101 lisanslı ok sporcusunun yarıştığı İstanbul Okullar Arası Okçuluk Müsabakaları’nda dereceye girenler ödüllendirildi.