Düşünmek bile delilik!

George Gardi: “Bu operasyonu hayal etmek bile bir delilikti. Onun için G.Saray önemli bir kulüptü ve burada oynamak bir onur oldu. Fırsat doğunca Okan Buruk ile görüştüm ve süreç çok hızlı ilerledi.”

AKŞAM SPOR

Galatasaray'ın, Avrupa'nın büyük liglerinde transferin sona ermesinin ardından Victor Osimhen'i kadrosuna katması, dünyada en çok konuşulan spor haberlerinin başında geldi. Dünya basını bu hamleyi "Yılın transferi" şeklinde yorumlarken, piyasa değeri 100 milyon euro olan golcüyü Cim-Bom'a getiren İtalyan menajer George Gardi de Çizme basınına süreci anlattı. Tuttomercatoweb'e konuşan Gardi, şunları kaydetti: "Bu operasyonu hayal etmek bile bir delilikti. Onun için Galatasaray önemli bir kulüptü. Oraya gidip oynamak bir onur olurdu. Fırsat doğunca Okan Buruk ile görüştük.

AYRILMADIĞINI GÖRÜP ARADIM

Operasyon, Cuma günü gece yarısından bir dakika sonra Avrupa piyasaları kapalıyken başladı. Victor'un ayrılmadığını, Napoli'de karmaşık bir durum olduğunu fark ettim. Kulübü arayıp, kiralama yapıp yapmayacaklarını sordum. Bana açık kapı bıraktılar ve derhal Galatasaray ile iletişime geçerek bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu belirttim. 48 saat içerisinde transferin tamamlanması gerekiyordu çünkü UEFA listeleri kapanacaktı. Bana büyük bir heyecanla onay verdiler. Bunun ardından Victor'la konuştum ve onun da niyetinin gelmek olduğunu hemen anladım.

BURUK TAKTİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ

Galatasaray, Osimhen için önemli bir kulüptü ve onaylaşmaların ardından oyuncu tarafı ile Okan Buruk arasında görüşme gerçekleştirildi. Görüntülü konuşmada Buruk, taktiksel değişikliklerden bahsetti. 4-2-3-1 dizilişini tercih eden Buruk, Osimhen'i duyduktan sonra dizilişini değiştirerek iki forvetle oynamanın hesaplarına başladı. Zaten ikna olan Victor, Buruk ile görüşmesinin ardından tamamen kararından emin oldu ve kulüpler arası resmi temaslar başladı. Müzakereler son derece gizlilik içinde gerçekleşti. Son ana kadar tarafların fikir değiştirmesinden çekindim..."