Dursun Özbek: Hakan ve Arif'in asıl ihraç sebebi FETÖ'cü terör bağlantısı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ntvspor canlı yayınında Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçlarına dair açıklamalarda bulundu.

1

DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

Uzun bir genel kurul oldu. 47 konuşmacı vardı. Tüzük gereği bunu sınırlandıramıyoruz. Sabah 10'da başlayan toplantı, gece 11'de bitti. Ancak Galatasaray'daki demokratik yapı, sorunların tartışılmasının önünü açıyor. Sonuçta hesap veriyoruz. 12-13 saatlik toplantı sonrası ibra edilmemiz, güzel bir tesadüf oldu. Benim doğum günümdü. Genel kurula teşekkürlerimi sunuyorum.

Galatasaray'a hizmet etmnin sonu yok. Yapacağımız değişiklikleri 3 yıla sığdırmak zorundayız. Mali kriterler getirmek önceliğimiz. Projelerimizi hazırladık. Yeni kaynaklara ihtiyacımız var. Gayrimenkul projelerimiz de başarıyla devam ediyor.

Kemerburgaz'la ilgili net bir tarih veremiyorum. İnşaat başlayana kadar da bir tarih veremeyiz. Biz yeni tesisler bitene kadar Florya'da olmaya devam edeceğiz.

Emlak Konut'la yaptığımız sözleşme gereği, yeni projeler yakında ortaya çıkacak. Ben bütün gücümü, genel kurula verdiğim sözler için kullanacağım. Bunun için de takımın mali durumu da var.

İhraç konusu

Uzun süren toplantı neticesinde, bazı genel kurulu üyeleri salonu terketti. Galatasaray'da ihraç sistemi şöyle çalışıyor. Yönetim Kurulu olarak biz disiplin kuruluna sevk ediyoruz. O kurul konuyu araştırır ve savunmalarını yapmak üzere davet eder. Buna bağlı olarak da karar verir. Hakan Şükür'ün dosyası elimde. Disiplin Kurulu, kararını yazıyla yönetim kuruluna bildirir. Yönetim Kurulu ise genel kurula sevk eder. Disiplin Kurulu'nun gerekçeli kararını okumak istiyorum. Bu karar 21 Eylül 2016'da alınmış. Hakan Şükür'ün o dönemde 7 gün içinde savunma yapması istenmiş. Ancak kendisini savunma yapacağı konusunda geri bildirimde bulunmamış. Hakan Şükür'ün adının FETÖ ile anılması, Hakan Şükür'ün cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılığı şüpheli hale gelmesi ve bu nedenler bir araya getirildiğinde üyelikten çıkarılmasına karar verilmiş. Bu karar Genel Kurula geldi. Hakan Şükür ve Arif Erdem az bir farkla reddedildi. Disiplin Kurulu'nda neden üyelikten çıkarılması gerektiği apaçık yazıyor. Hakan Şükür ve Arif Erdem de bunu reddetmiyor. Galatasaray camiası, böyle bir kara gölgeyi içinde taşımaz. Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nun duruşu net. Ancak Genel Kurul reddetti. Dediğim gibi, provakatif azınlık, duygusal düşünerek olayı bu hale getirdi. Bu karar bizi çok üzdü. Özellikle Yönetim Kurulu'nu çok üzdü. Bu konuda irademizi değiştirmedik. Cumartesi Genel Kurulun ardından biz pazar günü olağanüstü toplandık. Bu durumun bize yakışmadığını söyledik. Konuyu değerlendirdik ve Hakan Şükür ile Arif Erdem'in terör örgütüyle bağı olduğu konusunda kanıya vardık. Bu yönde de kararımızı verdik. 

Aidat yüzünden mi ihraç edildiler?

Genel Kuruldan karar dönünce, biz yönetim olarak bu kararı döndürmek için düşünmeye başladık. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değildi. Tüzüğün verdiği yetkiyi kullandık. 6 yıl aidat ödemeyen üyeyi ihraç edebilirsiniz. Biz bunu çalıştırdık. Ama bu hiçbir zaman ana sebep olmayacak. Ana sebep, terör örgütleriyle olan bağlantılarıdır.