Dünyanın en harika duygusu

Beşiktaş'ın ABD'li yıldızı Tyler Boyd, Türkiye'deki futbol atmosferini övdü: “Taraftarlar ıslık çalmaya başlayınca, sanki rüzgar esiyor. Bu inanılmaz. Burada kazanmak dünyanın en harika duygularından biri. Bu kültürü, bu insanları, bu tutkuyu seviyorum.”

AKŞAM

Beşiktaş’ın ABD’li oyuncusu Tyler Boyd, Siyah-Beyazlı taraftarlara ve İstanbul’a olan tutkusunu anlattı. si.com siteseni konuşan Boyd şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de taraftar ıslık çalmaya başlayınca sanki rüzgar esiyor gibi hissediyorsun. Bu inanılmaz. Çok tutkulular ve bir futbolcu için harika bir atmosfer var. Yenik duruma düştüğünde ise zorlaşabiliyor çünkü sokakta eleştirilmeye başlıyorsun. Ama iki türlü düşünmek lazım, kazandığında da dünyanın en harika duygularından biri oluyor. Bunu seviyorum, bu kültürü seviyorum. İnsanları, bu tutkuyu seviyorum.

SEZONUN EN ZOR MAÇIYDI

Galatasaray maçı sezonun en büyük maçıydı. Hafta boyunca farklı hissediyorsun, şehrin o havada olduğunu anlıyorsun. Başka bir maça benzemiyor. Sosyal medyada, şehirde insanlar bizi cesaretlendiriyor ya da bize kazanmamız gerektiğini söylüyor. Tam bir çılgınlık, hafta boyunca maçı yaşıyorsun. Sonra maça geldik ve statta kimse yoktu. Seyircisiz olması ilginç bir duygu. Türk taraftarlar, dünyanın en çılgın taraftarları ve onlar olmayınca bir anda 1000’den sıfıra iniyor ortam, en gürültülü kalabalıktan hiçbir şeye inmesi de garip

EVDE KALIP SORUMLU DAVRANIN

Futbol taraftarlar olmadan aynı değil, futbolu futbol yapan, taraftarlar. Aksi takdirde sadece idman oluyor, gerçekten. Biz yine de olabildiğince odaklanmaya çalıştık. Beşiktaş gerekli önlemleri aldı ancak yaşananları göz ardı etmek çok zordu. Futbol, Türkiye’de çok önemli ve birçok insanı bir araya topluyor. Biz insanlara evlerinde kalmalarını, dışarı çıkmamalarını ve sorumluluk sahibi olmalarını söyleyebiliriz şu anda.”

MIKEL’İ ANLIYORUM

Trabzonspor’dan ayrılan Obi Mikel’in sağlık endişesine destek veren Boyd, “Obi Mikel’in neden ayrıldığını anlıyorum. Aile önemlidir, futboldan daha önemlidir ve ailesinden uzak olduğu için ayrılmak istedi. Ben de ailemden uzağım ancak burada kalıyorum. Sınırlar kapatıldı, ayrılamam” dedi.

ACI AMA DOĞRU KARAR

Boyd, Türkiye’de Galatasaray’a karşı oynadığı karşılaşmada her şeyini verdiğini söylerken, liglerin ertelenmesinden üzüntü duyduğunu da vurguladı, şöyle konuştu: “Galatasaray maçından 5 gün önce, tüm ligler erteleniyordu ve biz ne olacağını bilmiyorduk. Büyük bir maç vardı ve hazırlanmaya çalışıyorduk. Ancak tüm yaşananlar da kafamızın bir köşesinde duruyordu. Sahaya çıkıp, kimsenin olmadığını gördüğümde aklımdan çok şey geçti. Bir noktada güvenliğin en büyük öncelik olduğunu ve ne kadar güvenli durumda olduğunu merak ediyorsun. Ligi durdurmak ne kadar acı verici olsa da, kendi güvenliğimiz kadar başkalarının da güvenliğini düşünmeliyiz. Ligi durdurmak doğru karardı.Maça çıkana kadar, oynayıp oynamayacağımızı bilmiyorduk ama ben elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu maçın uzun süre oynadığım son maç olabileceğini düşündüm. Depoda hiçbir şeyin kalmasını istemedim ve her şeyimi verdim.”