Dünyalar bizim oldu

Yeni kuşağın Dünya Kupası'nda hiç izleyemediği Türkiye'yi ‘Altın Jenerasyon' 2026 Amerika'ya götürdü. Kerem'in attığı tek gol Kosova'da bize yetti. Bizim Çocuklar, 2002'deki üçüncülük başarısının daha iyisi için mücadele edecek!

HABER MERKEZİ

ÖMER ÖZARSLAN

20'de Zeki'ye penaltı bekledik frikik bile çalmadı.

1. yarı %69 topla oynadık ama isabetli şut atamadık.

Kerem 53'te golü attı, 68'de yerini Barış Alper'e bıraktı.

Fizik gücü yüksek bir takım olan Kosova, coşkulu seyircisi önünde sert başlayıp takımımızın direncini kırmaya çalıştı. Merkezde İsmail, Orkun, Hakan, Arda gibi teknik futbolcularla başlayan Montella, bu durumu öngörerek top yaptırmaya ve oyun üstünlüğünü kurmaya çalıştı. Rakip kontralardan tehlikeli sinyaller verdi ama atlattık, Vedat Muriqi de ağır kaldı. İlk devre Kerem uğraştı ama stoperlerle boğuşmakta zorluk çekti. İkinci devre daha özgüvenli bir takım vardı. Kosova açıldıkça alanlar bulmaya başladık. Orkun'un şutuna Kerem ayak soktu ve öne geçirdi. Golü bulduktan sonra faullerle soğuttuk. Kerem'in yerine Barış'ı süren Montella 'hücum savunması'nı kuvvetlendirmek istedi. Rakip son bölümde kalabalık geldi, bunaldık. Savunmamız soğukkanlı durdu, işini yaptı ve sonunda güldük!..

ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takımı bu mesajla tebrik etti: "Bizim Çocuklar'ı gönülden kutluyorum. 24 yılın ardından bayrağımızı futbolun en büyük sahnesinde dalgalandıracak takımımıza, grup maçlarından sonra finale kadar gideceğini ümit ettiğimiz mücadelelerde başarılar diliyorum. Milletimizin göğsünü kabartacağınıza inancımız tamdır. Sporcularımızı alınlarından öpüyorum."

MİLLETİMİZE ARMAĞAN OLSUN

Golü atan Kerem Aktürkoğlu: "2002'yi çoğumuz hatırlamıyoruz. Ama biz de şimdi gençlerimize kardeşlerimize hayal kurduracağız. İnşallah orada da ülkemizi gururlandırmak istiyoruz. Herkes birbiriyle o kadar iyi anlaşıyor ki, kimsenin birbiriyle sorunu yok. Dışarıdan gelen çatlak seslere kulaklarımızı tıkadık. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Milletimize armağan olsun.