Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı: Etnospor'a her zamanki gibi halkın ilgisi büyük oldu

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, 5. Etnospor Kültür Festivali'ne gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

AKŞAM

Özellikle gençlerin ve çocukların ilgisinin, yorgunluklarını unutturduğunu belirten Kazancı, herkesi bugün sona erecek etkinliklere davet etti:

"İnşallah hava muhalefeti olmadığı takdirde biz katılımı 1.5 milyon olarak düşünüyor ve bekliyoruz. İnşallah bu sayıya ulaşırız. Gün içerisinde her türlü, başta çocuklarımız olmak üzere gençlere, anne ve babalara hoşça vakit geçirebilmek için her türlü ortamı sağladık.

"SPOR VE LEZZET BİR ARADA"

Müzik dinletisinden, evrensel tatlara ve el sanatları atölyesine kadar sportif faaliyetler olmak üzere her türlü imkanı sunduk. Pazar gününe kadar buradayız ve herkesi bekliyoruz. Çocuk oyunları sayısını artırdık. Kendimize göre bir amacımız var. 3 yeni spor branşı ekledik. Bunun yanında her zaman söylediğimiz gibi sadece spor branşları değil, 26 tane ülkeden de mutfak lezzetlerini sunuyoruz."

"DESTEK VERİYORUZ"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı geleneksel sporlara ilgi duyan gençlere her konuda destek verdiklerini de söyledi. Kazancı, "Biz bunları sadece İstanbul'da değil, diğer il ve ilçelerde de belediyelerle ortak uygulamaya koyuyoruz. Bizden destek istiyorlar ve sağlıyoruz. Ok, yay ve mas güreşi takımı istiyorlar ve bizde destek sağlıyoruz." dedi.

BAŞPEHLİVAN BALABAN

3. günde düzenlenen yağlı güreş turnuvasında başpehlivan, Mustafa Taş'ı yenen İsmail Balaban oldu. Balaban, "Geleneksel sporlarımızın yaşatılması harika bir şey. Konfederasyon Başkanımız Sayın Bilal Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

FİNAL GÜNÜ

5. Etnospor Kültür Festivali'nde üçüncü gün etkinlikleri renkli geçti. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde atlı spor ve güreş gösterileri, sahne etkinlikleri, konserler, toylar, binicilik ile okçuluk aktiviteleri büyük ilgi gördü. Festival bugünkü etkinliklerle sona erecek.

BİLGELER ETNOSPOR'DA

Geleneksel sporların yanında, geleneksel tatların da bir araya geldiği Etnospor'da en çok ilgi çeken bölümlerden biri de Türk tarihinin büyük bilgelerinin hatıraları oldu. Bilge Tonyukuk Yazıtları, Sultan Sencer Türbesi ve Ahmet Yesevi Türbesi maketleri en çok takip edilen eserler arasında yer aldı.