Dünya Cüneyt Çakır'ı konuşuyor

'Düşler Sahnesi'nde iki dev kulüp Manchester United ile Real Madrid karşılaştı. 1-1 rövanşında Madrid 2-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Maçı yöneten Cüneyt Çakır Nani'ye gösterdiği kırmız kart ile maç damgasını vurdu.İngilizler Çakır'a ateş püskürüyor.

Madrid'deki maçta yenişemeyen iki dev kulüp bu kez kozlarını Manchester'da paylaştı. Premier Lig'de doludizgin giden Manchester United'ı Real Madrid'i eleyip yoluna devam etmek istiyordu ama İspanya Ligi'nde şampiyonluk yarışından kopan ve son iki El Clasico'yu kazanan Madrid'in tek amacı Devler Ligi'ni müzesine götürmekti.

Maçın ilk yarısında iki takımda istediği futbolu oynayamazken gol sesi de çıkmadı.

İKİNCİ YARI İLE BİRLİKTE FIRTINA KOPTU

Maçın ikinci yarısı Manchester United'ın golü ile başladı. Dakikalar 48'i gösterdiğinde Nani'nin sol çaprazdan çektiği şu Sergio Ramos'a çarparak Real ağlarına gitti. Manchester United avantajı yakalamıştı.

KADER ANI: CÜNEYT ÇAKIR NANİ'Yİ ATTI MAÇIN KADERİ DEĞİŞTİ

Manchester United golü bulup rahatladıktan sonra Real Madrid baskı kurmaya çalıştı. Maçın 54. dakikasında, Nani'nin Arbeloa'ya yaptığı kontrolsüz hareketi, Arbeloa'nın kaburgalarına gelirken, Cüneyt Çakır direk kırmızı kart ile Portekizli oyuncuyu oyundan attı. Manchester United cephesinden büyük tepki alan Çakır bir anlamda maçında kaderini değiştirdi.

MODRİC GİRDİ GOLÜ ATTI

Jose Mourinho risk almaya devam etti ve Arbeloa'yı çıkarıp yerine Luka Modric'i aldı. Hırvat oyuncu dakikalar 66'yı gösterdiğinde ceza sahası dışından harika bir şu çekti ve durumu 1-1'e getirdi. 10 kişi kalan United, Madrid'e karşı direnmekte zorlanırken eski 'Şeytan' Ronaldo sahneye çıktı ve durumu 2-1 getirdi.  İlerleyen dakikalarda Manchester United 2-3 fırsat yakalasada gole çeviremedi ve Devler Ligi'ne veda eden taraf oldu. Real Madrid bu galibiyet ile adını çeyrek finale yazdırırken zorlu 3 maçıda kazanarak ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösterdi.

İNGİLTERE ÇAKIR'A TEPKİLİ

Fifa korkatlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın maçın 56. dakikasında Arbeloa'ya müdahale eden Nani'yi kırmızı kartla oyun dışı bırakmasına büyük tepki gösteren İngilizler, karşılaşmanın sonunda tepkilerini dile getirdi. İngiliz taraftarlar, Çakır'ın oyunu kırmızı kart ile bozduğunu savundu, iki devin mücadele ettiği bir oyunda konuşulması gereken şeyin hakemin değil, oyunun kendisi olması gerektiğini söyledi. 

Çakır'ın kararının yanlış olduğunu söyleyen taraftarlardan biri de tepkisini, "Hakeme gözlük gerekiyor" diye ifade ederken, bir diğer taraftar da hakemin kararını oldukça sert bulduğunu söyledi.

İNGİLİZ BASININDAN ÇAKIR'A SERT ELEŞTİRİ 

İngiliz medyası da maçın ardından Çakır'a tepkisini dile getirmekte gecikmedi. Independent, "Cüneyt Çakır, Nani'ye kırmızı kart göstermekte haklı mıydı?" sorusunu sorarak tartışma platformu açtı. Guardian gazetesi ise Türk hakemin Nani'yi oyun dışı bırakması kararına ManU'nun teknik direktörü Ferguson'un oldukça öfkelendiğini yazdı. 

DAILY MAIL:ÇAKIR, OLD TRAFFORD'U ŞOKE ETTİ

Nani'nin oyun dışı kalması ağır bir karar gibi görünse de Rafael'in de kırmızı kart görmemesinin ManU için bir şans olduğunu yazan Dail Mail gazetesi, "En iyi hakemlerin sürprizlerden kaçındığı söylenir, bu hakem açıkça bu söze katılmıyor. Çakır, Old Trafford'daki bütün kalabalığı şoke etti" ifadesini kullandı. 

THE SUN:FERGUSON ÇILGINA DÖNDÜ 

İngiltere'nin en çok okunan tabloid gazetelerinden The Sun ise, Nani'nin oyun dışı kalmasıyla Ferguson'un çılgına döndüğünü yazarken, "Paramparça" başlığını kullandığı haberinde, Ferguson'un asistanı Mike Phelan'ın "Teknik direktör çok öfkeli. Şu anda kararı konuşmak için uygun durumda değil" sözlerini aktardı. 


MOURİNHO NE DEDİ?

Real Madrid'in hocası Jose Mourinho ise “Kırmızı karttan bağımsız olarak konuşuyorum, en iyi takım kaybetti. Kazandığımız için çok mutkuyum ama takımımdan daha iyi bir performans beklerdim. Eğer kaleciniz bir maçın en iyi oyuncusu olduysa oyunu sizin kontrol edemediğinizi gösterir. İyi oynamadık ama futbol da böyle bir şey. Nani’nin pozisyonuna sarı kart da çıkabilirdi kırmızı da. Bu hakemin kararı. Bu yüzden özür dileyemem” dedi.


RONALDO NE DEDİ?

NİHAT DOĞAN'DAN ÇAKIR'A DESTEK

TWITTER'IN GÜNDEMİ CÜNEYT ÇAKIR

ALEX FERGUSON BÖYLE ÇILDIRDI

EFSANE FUTBOLCU TOPA TUTTU