Dünayada 2021'e damgasını vuran spor olayları

Koronavirüs nedeniyle bir yıl ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zafer İtalya'nın oldu. Finalde İngiltere'yi 3-2 yenen Gök Maviler, 1968'den sonra ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü olmayı bildi. İşte 2021'de spor gündemine damgasını vuran olaylar.

AKŞAM

2020 yılında koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından ertelenen EURO 2020, bir yıl gecikmeli olarak bu sene düzenlendi. 14 Haziran'da başlayan turnuvanın açılış maçını Roma'da A Milli Takımımız ile yapan İtalya, kapanış mücadelesinde de yer aldı. Londra'da oynanan EURO 2020 finalinde İngiltere ile karşılaşan Gök Maviler, normal süresi ve uzatma anları 1-1 biten maçı penaltılarda 3-2 kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu. 2000'de Fransa'ya, 2012'de ise İspanya'ya finalde kaybeden İtalya, bu kez hata yapmadı ve 1968'den sonra ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı. Roberto Mancini önderliğinde 53 yıl sonra kupaya uzanan İtalya'da Donnarumma, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ CHELSEA'NİN

Avrupa'nın kulüpler klasmanında en büyüğü Chelsea oldu... Portekiz'deki Dragao Stadı'nda M.City ile fi nalde karşılaşan Maviler, rakibini Kai Havertz'in golüyle 1-0 yendi ve Şampiyonlar Ligi Kupasını müzesine götürdü. Chelsea, Süper Kupa'da da Villarreal'i yenerek duble yaptı.

UEFA VILLARREAL'İN

UEFA Avrupa Ligi finalinde Manchester United ile Villarreal karşılaştı. 1-1 biten maçı, İspanyol ekibi penaltılarla 11-10 kazandı ve tarihinde ilk kez Avrupa Ligi kupasının sahibi oldu.

TOKYO'DA İLK SIRA ÇİN'İN

Tokyo olimpiyatlarında Çin, 96 altın, 60 gümüş ve 51 bronz olmak üzere 207 madalyayla zirvede yer aldı. Büyük Britanya 2., ABD ise 3. oldu.

ÜST ÜSTE 4. KEZ ALDI

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kazanan yine değişmedi. Erkekler basketbol finalinde Amerika B.Devletleri, Fransa'yı 87- 82 yenerek üst üste 4. kez altın madalyayı kazandı.

NBA'DE ZAFER BUCKS'IN

NBA'de sezonun fi nalinde Milwaukee Bucks, 2-0 geriye düştüğü seride Phoenix Suns'ı 4-2 yenerek şampiyon oldu. Bucks, 1971'den sonra ikinci şampiyonluğuna ulaşırken, Antetokounmpo da en değerli oyuncu seçildi

ERIKSEN KORKUTTU

Avrupa Şampiyonası B Grubu'nda oynanan Danimarka-Finlandiya maçında Christian Eriksen, kalp krizi geçirdi. Danimarkalı futbolcunun kalbine pil takıldı. Kulübü Inter de Eriksen'in yerine Hakan Çalhanoğlu'nu transfer etti.

COPA AMERİCA MESSI'NİN!

Arjantinli yıldız Lionel Messi, sonunda ülkesinin milli takımıyla ilk kez büyük bir turnuvada başarıya ulaştı. 2021 Copa America fi nalinde ezeli rakibi Brezilya'yı deviren Arjantin, 1993'ten sonra ilk kez bu kupayı müzesine götürdü. Lionel Messi de ilk defa uluslararası bir turnuvada ülkesi adına kupa kaldırdı. Yıldız futbolcu, tüm eleştirilere de son noktayı koydu

FRANSA'DA LİLLE

Milli futbolcularımızdan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille, Fransa Ligue 1'de Paris Saint-Germain'in saltanatına son verdi ve 2020-21 sezonunun şampiyonu oldu. Burak Yılmaz, ayrıca takımında sezonun futbolcusu seçildi.

LEO PSG'DE

Arjantinli yıldız Lionel Messi, Barcelona'dan ayrıldı ve Fransız ekibi PSG ile sözleşme imzaladı.

CR7 MANU'DA

Juventus'tan ayrılan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Manchester United'a 2+1 yıllık imza attı.

BOTTAS RÜZGARI

Formula 1, Türkiye GP'sini Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas kazandı. Bottas sezon sonu da Mercedes'ten ayrıldı.

F1'İN YENİ KRALI MAX VERSTAPPEN!

Formula 1'de 47 yıl sonra bir ilk yaşandı ve Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton 369.5 puanla son yarışa kafa kafaya girdi. Abu Dabi'deki yarışın bitimine 6 tur kala Williams pilotu Latifi'nin kaza yapmasıyla ortalık karıştı. 8.şampiyonluğuna koşan Hamilton, son turda Verstappen'e geçildi ve Hollandalı pilot böylece kariyerinin ilk F1 şampiyonluğunu yaşadı.

BALLON D'OR 7.KEZ

Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Ballon d'Or'u (Altın Top) 7.kez kazandı. İkinci ise Robert Lewandowski oldu.

MOTO GP'DE FABİO

MotoGP'de şampiyon, Yamaha'nın Fransız pilotu Fabio Quartararo oldu.

ARAMIZDAN AYRILDILAR

Alman futbol efsanesi Gerd Müller 75 yaşında hayatını kaybetti. Bir dönem Anadolu Efes'i de çalıştıran Dusan Ivkovic, 77 yaşında vefat vetti. NBA ekiplerinden Suns'un efsanesi Paul Westphal de 70 yaşında aramızdan ayrıldı.

Türkiye'de 2021'e damgasını vuran spor olayları