Dumitru Stangaciu: Fenerbahçe'yi yenmemiz için Hagi'den teşvik primi aldık

1996-2000 yılları arasında Kocaelispor'da forma giyen Dumitru Stangaciu, 1998 sezonunda Fenerbahçe'yi yenmeleri için Galatasaray'dan teşvik primi aldığını açıkladı. Rumen kaleci, “O dönem Kocaelispor'da 7 bin dolar ve bonuslar karşılığında oynuyordum. Galatasaray'dan Hagi, Popescu, Ilie ve Filipescu bana, Fenerbahçe'yi yenmemiz karşılığında prim teklif etti. Fenerbahçe'yi mağlup ettik ve 20 bin dolar aldım. Ayrıca, takım arkadaşlarım da aldı. Ben ise onlardan 5 kat daha fazla para aldım” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 1995 ila 2000 yılları arasında Vanspor ve Kocaelispor formaları giyen Rumen kaleci Dumitru Stangaciu, teşvik primi iddialarında bulundu.

Romanya'dan Gazeta Sporturilor'a konuşan Stangaciu, "1998 sezonuydu. Dünya Kupası'ndan hemen önceydi. Kocaelispor olarak Fenerbahçe ile karşılaşacaktık. Fenerbahçe'yi yenersek Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda işini kolaylaştıracaktık. O dönem Kocaelispor'da 7 bin dolar ve bonuslar karşılığında oynuyordum. Galatasaray'dan Hagi, Popescu, Ilie ve Filipescu bana, Fenerbahçe'yi yenmemiz karşılığında prim teklif etti." ifadelerini kullandı.

"20 BİN DOLAR ALDIM, TAKIM ARKADAŞLARIM DA ALDI"

Stangaciu, "Fenerbahçe'yi mağlup ettik ve 20 bin dolar aldım. Ayrıca, takım arkadaşlarım da aldı. Ben ise onlardan 5 kat daha fazla para aldım." iddiasında bulundu.

"1997'DE TÜRKİYE'DE EN İYİ KALECİ BENDİM"

Rumen kaleci, "Türkiye'de 5-6 sezon oynadım. 1997'de Türkiye'nin en iyi kalecisi bendim. Üstelik Rüştü ve Taffarel gibi çok iyi kaleciler vardı." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

(Sporx)